ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ 16 YILI GERİDE BIRAKTI

-Prof. Dr. Çağrı Erhan: “Artık çocukluk çağından yetişkinlik çağına geçmiş bir üniversiteyiz”

-“105 farklı ülkeden uluslararası öğrenci sayısında 1., dünyada da ilk 100’deyiz”

“2025 yılına kadar dijitalleşme kapsamında yazılım kökenli tüm programlarımızı kendimiz üreteceğiz”

-Altınbaş Üniversitesi Türk Dünyası Üniversiteler Birliğine tam üye oldu

-AB Horizon Projesi alan 2 üniversiteden biri “Altınbaş Üniversitesi”

Altınbaş Üniversitesi 16. Kuruluş Yıldönümü vesilesiyle özel bir tören düzenlendi. Açılış konuşmalarında artık üniversite olarak çocukluk çağından yetişkinlik çağına geçmiş olduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Çağrı Erhan, “105 farklı ülkeden öğrenciye ve birçok başarıya sahip olmuş bir üniversiteyiz. Her geçen gün kendi kalitesine ve büyüklüğüne bir yenisini daha ekleyerek büyümeye devam ediyoruz. Hatta öyle ki 2025 yılına kadar kampüs otonom sistemlerini bile dışarıya bağımlı olmaktan çıkartıp hepsini kendimiz üreteceğiz” dedi. Prof. Dr. Erhan ayrıca yeni bir gelişme olan Türk Dünyası Üniversiteler Birliğine tam üye olarak kabul edildiklerini ve AB Horizon Projesi alan Türkiye’den 2 üniversiteden biri olduklarının duyurusunu yaptı.

Altınbaş Üniversitesi, kuruluşunun 16. yılına özel Fatma Altınbaş Konferans Salonu’nda bir tören düzenledi. İdari ve akademik kadronun yer aldığı törene ayrıca Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ertuğrul Selçuk Güldüler, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş, Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Vakkas Altınbaş ve Mehmet Altınbaş Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Sofu Altınbaş da katılım sağladı.

Törende ayrıca üniversite bünyesinde 7 yıldır hizmet veren akademik ve idari personele “7. Hizmet Yılı Ödülü” takdim edildi. Mezun öğrencilerin başarılarını taçlandırmak amacıyla da bu sene 3.sünü düzenlendiği 4 farklı kategoride Seçkin Mezun Ödülleri verildi.

“Bölgesinde tanınan, itibar sahibi ve iş birliği yapılan bir üniversiteyiz”

Açılış konuşmasında özellikle son yıllarda elde edilen başarılara değinen Altınbaş Üniversitesi Rektörü Prof. Çağrı Erhan, “Üniversitemiz sadece İstanbul’da ve Türkiye’de değil artık bölgemizde tanınan, bilinen, itibar sahibi, iş birliği yapılan, öğrenci gönderilen ve öğrencisi kabul edilen, öğretim üyesi gönderen ve kabul edilen önemli bir yüksek öğretim müessesi haline geldi. 7-8 yıl önceki gibi çocukluk çağı ifadelerini kullanmıyoruz. Artık yetişkinlik çağına geçmiş, her geçen yıl kalitesine ve büyüklüğüne artı değerler ekleyen ve genişleyen bir üniversiteyiz. Sizlerin de katkılarıyla geleceğimize umutla bakıyoruz” dedi.

“Bünyesinde en çok yabancı öğrenci bulunduran üniversite konumumuzu sürdürüyoruz, dünyada da ilk 100’e girdik”

Uluslararasılaşma politikası gereği bünyesinde toplam öğrenci sayısının yüzde 51’nin yabancı öğrenciden oluştuğunu hatırlatan Prof. Dr. Çağrı Erhan, “Dünyanın 105 farklı ülkesinden gelen öğrencilerimiz var. 2024 rakamlarına göre, üniversitemiz toplam öğrenci sayısının yüzde 51’i uluslararası öğrencilerden oluşmakta. Bu çerçevede de Türkiye’deki birincilik pozisyonumuzu koruyoruz. Dünyada da ilk 100’e giren tek Türk üniversitesi. Uluslararasılaşma hedefimize istinaden gerek Erasmus gerek ikili akademik iş birlikleri içerisinde en fazla sayıda öğrencimizi ve personelimizi yurtdışına değişim programlarına göndererek bu yıl kendi içimizde rekor kırdık. Yine uluslararası düzeyde kıymetli makaleleri indeksleyen Scopus Akademik Veri Bankası listesine göre de 2024 üniversite sıralamasında Altınbaş Üniversitesi etki alanında kategorisinde Türkiye’deki üniversiteler arasında 31., vakıf üniversiteleri arasında da 11. oldu. İnovasyon alanı kategorisinde de üniversiteler arasında 49., vakıf üniversiteleri arasında da 16. olarak akademik başarılarımıza bir yenisini ekledik” dedi.

“Türk Dünyası Üniversiteler Birliğine tam üye olduk”

Erhan ayrıca kurum olarak birçok akreditasyona dahil olduklarının altını çizdiği konuşmasında yeni bir gelişme olarak da Türk Dünyası Üniversiteler Birliğine tam üye olduklarını duyurduğu konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Türk dünyasında sadece kaliteli kurumların yer aldığı bir birlik ve bu üyelikten dolayı da çok mutluyuz. Çok geniş bir coğrafyada paydaşlarımızla iş birliğimizi daha da büyüterek devam edeceğiz” dedi.

AB Horizon Projesi alan 2 üniversiteden biri “Altınbaş Üniversitesi”

Türkiye’de AB Horizon Projesi alan 2 üniversiteden biri olduklarını da söyleyen Prof. Dr. Erhan, “7 buçuk milyon Euroluk bir projeyi bu sayede üniversitemize kazandırmış olduk. Projeyi almamıza vesile olan herkese teşekkür ederiz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Geleceğe dair vizyonumuz: ‘Bilim üreten ve topluma katkı sağlayan bir üniversite’”

Ali Altınbaş ise yaptığı konuşmada daha çok bilim üreten ve topluma katkı sağlayan bir üniversite olmak adına çalışmaların sürdürüleceğini söyleyerek, “Bugün, 16. kuruluş yıldönümümüzü kutlarken, bir üniversitenin kurumsal kimlik kazanmasının 10 ila 15 yıl arasında gerçekleştiğini biliyoruz. Bu bağlamda, 16 yılı geride bırakarak yetişkin bir kurum olma özelliğine eriştiğimizi gururla ifade ediyoruz. Kuruluşundan bu yana üzerinde titizlikle çalıştığımız uluslararası bilimsel çalışmalara katılımın artması hem öğrencilerimiz hem de öğretim görevlilerimiz için büyük bir memnuniyet kaynağı. Bu durum, eğitim markamızın ulusal ve uluslararası alanda güçlenmesine ve bilimsel katkı sunan bir kurum olma yolunda emin adımlarla ilerlememize katkıda bulunuyor.

Geldiğimiz noktada, üniversitemizin tüm çalışanlarının eğitim markamızı güçlendirmek için yapılan çalışmaları takdirle izlediğini ve bu çalışmalara büyük bir özveriyle katkıda bulunduğunu biliyoruz. Bu vesileyle, tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Dünyanın her geçen gün değişen düzeninde, toprak büyüklüğünün önemini yitirdiği, asıl önemli olanın üretilen bilgi ve bu bilginin topluma ve ülkeye katkısı olduğu gerçeğini göz ardı edemeyiz. Savaşların ve sömürgecilik anlayışının değiştiği günümüzde, aile olarak bu bilim, teknoloji ve bilinçlenme yolculuğunda ne kadar doğru bir konumda olduğumuzu açıkça görebiliyoruz. Eğer dünya ile yarışmak ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak istiyorsak, buradaki bilim yuvasında üretmeye devam etmeliyiz. Bu üretim sayesinde, bilim ve teknolojinin ışığında ülkemizin geleceği aydınlanacaktır” dedi.

 

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

“Ara tatil, dijital detoks için iyi bir fırsat”

Dijital Dünyanın Ergenlik Çağına Etkileri: Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu’nun Değerlendirmeleri Dijital dünyanın gölgesinde ergenlik “Ara …