Altınbaş Üniversitesinin gücü, kültürel zenginlik

Altınbaş Üniversitesinin gücü, kültürel zenginlik

Altınbaş Üniversitesi’nin “International Day” etkinliğine 105 ülkeden öğrenci katıldı.

“International Day”, Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulunun her sene düzenlediği en büyük etkinliklerinden biri. Hazırlık sınıflarına devam eden ve 105 farklı ülkeden gelen yüzlerce öğrencinin birbiriyle kaynaştığı, farklı kültürleri tanıyarak İngilizcelerini pekiştirdikleri bir festival aslında.

Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Merve Selçuk, Müdür Yardımcısı Kevser Yılmaz ve Temel İngilizce Bölüm Başkanı Aybike Aşkın etkinlikle ilgili bilgiler verdiler. Merve Selçuk, bu yıl 100. yıl kapsamında düzenlenen bu seneki International Day etkinliğine Türkçe, Almanca ve İngilizce hazırlık programlarından 47 sınıf ve 1948 öğrencinin katıldığını iletti. “Dünyanın dört bir yanından ülkeleri ve kültürleri dansları, yerel kıyafetleri, konuştukları dilleri, yemekleri ve ayırt edici özellikleriyle farklı ülkeleri birbirlerine tanıttılar. Bu süreçte hem birbirleriyle etkileşime girerek iş birliği duygusunu deneyimlediler hem de yaratıcılık becerilerini geliştirdiler.” dedi.

“Arzumuz, öğrencilerimizin duyarlı ve anlayışlı bireyler olmaları”

Kevser Yılmaz, bu sayede de öğrencilerin küresel vatandaşlar olarak daha duyarlı ve anlayışlı bireyler olmalarına katkı sağladıklarını ifade etti. Hazırlık öğrencilerinin aldıkları eğitim kapsamında kendi ülkelerini anlatabilecek, tanıtabilecek dil becerisine erken haftalardan itibaren sahip olduklarını anlatı. Aybike Aşkın ise “International Day” etkinliğinin, öğrencilere bilgilerini paylaşma ve bir kitle önünde konuşma fırsatı sunması açısından önemli olduğunu vurguladı. Aynı zamanda, hazırlık eğitimlerinin amacına uygun olarak içinde yaşadıkları dünyanın, kültürlerin farkında olmaları adına bir ülkeyi temsil etmek, öğrencilere başka kültürleri anlamak ve empati kurmak için bir şans verdiğini de ekledi.

Geleneksel kıyafetlerin, yiyeceklerin öne çıktığı, şarkının, türkünün, dansların en önemlisi de keyifli sohbetlerin olduğunu bu keyifli günü, nasıl geçirdiklerini öğrencilerimize de sorduk.

Saba Alaeddin Mohamed Abuhafes: Libya’dan gelen Saba’nın Türkiye’deki ilk yılı, henüz hazırlık sınıfında. Gelecek sene Eczacılık Fakültesine devam edecek. Kendisini çok şaşırtan ve ilginç bir gün yaşadığını dile getiren Saba, “Burada anılar biriktiriyoruz. Ülke olarak İrlanda’yı arkadaşlarımıza tanıttık ve hazırlık yaparken birçok şey öğrendik. Farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen birçok çeşitli yiyeceği burada birlikte tadıyoruz. Birçok kültür ve bilgi öğreniyoruz.” diyerek görüşlerini dile getiriyor.

Tala Kaddoura : Filistin’den gelen ve gelecek yıl İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı’nda okuyacak olan Tala için “İnternational Day” farklı kültürleri öğrenmek anlamına geliyor. İrlanda’yı tanıtan ekipte olduğunu belirten Talaka, “Benim için birlikte çalışmak büyük bir deneyimdi. Yeni şeyleri denemek ve yeni kültürleri fark etmek bize birçok şey öğretti. Bir ekip olarak birlikte çalışmanın, güçlü olmanın ve bir olmanın önemli olduğunu anlattı.

Ibrahim Mohammed Ali Al-Esayi: Suriye’den gelen Mohammed 2 yıldır Türkiye’de yaşıyor. Bu sene Altınbaş Üniversitesindeki ilk yılı. Yazılım Mühendisliğinde gelecek yıl öğrenimine devam edecek. Tahminlerinin ötesinde fantastik ve harika bir gün geçirdiğini anlatan Mohammed, güne hazırlanmak için kültürel bilgileri derlemekle başladıklarını söyledi. İş yemek yapmak kısmına geldiğinde ise çok eğlendiklerini belirtti.

Etkinliğin bir de Türk öğrencileri var elbette. Eylül Ekin Karasu Bilgisayar Mühendisliği, Helen Gücel Uluslararası İlişkiler ve Hilal Kaya ise Tıp Fakültesine devam edecekler. Gitmeyi hayal bile etmedikleri ülkelerden gelen öğrencilerle bugün nasıl yakın arkadaşlıklar kurduklarını anlatıyorlar.

Eylül, her şeyden önce interaktif, sosyal ve çok eğlenceli olarak nitelendirdiği bu etkinlikte, başka şehir ve ülkelerden arkadaşlar edinmesinin en önemli kazanımı olduğunu belirtti. “Onların da yaptıkları çalışmalardan bilmediğim ülkelerin kültürlerini öğrendim, kendi sınıfımdan arkadaşlarımla da daha sıkı çalışarak onları daha yakından tanıdım. Çok eğlendim ve ortamı da çok beğendim.” dedi. Helen ve Hilal ise, daha önce bazı ülkelere karşı çoğu zaman önyargılı olabildiğinden bahsederek, bugün bu yargısının kırıldığını belirttiler. Bundan sonra herkesin birbirine çok daha yakın temasta olacağını vurguladılar.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

2025 YILINIZ-YILIMIZ HOŞ GELDİ SEFA GELDİ.

İnsanoğlunun kendi bulup yarattığı ve yaşattığı takvime göre 2025 yılına girmiş bulunuyoruz. Yeni bir yıla …