DÜNYANIN EN İYİ ÜNİVERSİTELERİNDEN KABUL ALAN BOĞAZİÇİLİ

Boğaziçi Üniversitesi’nden bu yıl bölüm birinciliği ile mezun olmaya hazırlanan Gamze İslamoğlu, Stanford, ETH Zurich ve MIT gibi dünyanın en iyi üniversitelerinden kabul aldı.

Boğaziçi Üniversitesi’nin 2020 yılı mezunlarından Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Fizik Bölümü öğrencisi Gamze İslamoğlu, mezuniyete birincilik derecesiyle hazırlanırken akademik anlamda parmak ısırtan bir başarı öyküsünün de kahramanı oldu.

Dünyanın önde gelen üniversiteleri arasında yer alan Stanford, ETH Zurich ve MIT’ten kabul alan Gamze İslamoğlu üniversite adaylarında ‘’Sadece akademik başarıya odaklanmayın, sosyal yaşama da önem vererek ikisi arasında denge kurun’’ tavsiyesini veriyor.

Boğaziçi Elektrik-Elektronik Mühendisliği’nin yanı sıra Fizik bölümünde  çift anadal yapan Gamze İslamoğlu, bölümünü birincilikle bitirdi. İslamoğlu, dünyanın önde gelen üniversitelerinden kabul alarak önemli bir başarıya imza attı. Yakın gelecekte yüksek lisansını tamamlayacağını belirten İslamoğlu, Covid-19 salgını nedeniyle pek çok belirsizliğin yaşandığı eğitim ortamında uzun vadeli plan yapmanın mümkün olmadığını ancak ilk hedefinin yüksek lisansını tamamlamak olduğunu ekliyor.

Gamze İslamoğlu üniversite tercihi yapacak adaylara şu tavsiyelerde bulunuyor:

 “Biz üstümüze düşeni yaptığımızda, çok çalıştığımızda, emek verdiğimizde başarının kendiliğinden geldiğine inanıyorum. Boğaziçi Üniversitesi bu yolda seçebileceğiniz en iyi üniversitelerden biri. Fakat burada olmak yeterli değil, çok çabalamak da gerekiyor. Okuldaki imkânlardan olabildiğince yararlanmalarını ve yeni imkânlar yaratmalarını tavsiye ederim. Örneğin, lisans seviyesinde araştırma konusunda eksiğimiz olduğunu gören arkadaşlarım bölümümüzde Bilimsel Araştırma Teşvik Programı’nı (BATEP) oluşturdu. Ben ve birçok arkadaşım kendi imkânlarımızla yurtdışı stajları ayarladık. Tabii burada Boğaziçi’nin yurtdışı bilinirliği de etkili oldu.

Bir de derslerini önceliklendirmelerini, derslere girmelerini ve mümkün olduğunca iyi öğrenip iyi notlar almalarını tavsiye ederim. Özellikle akademik hayata yönelmek isterlerse bu gerekli, bunun yanında yurtiçi-yurtdışı araştırma stajlarına katılmalarını öneririm. Benim düştüğüm bir hata var. Çalışmaktan başka şeylere pek vakit ayırmadım. Ancak bir daha üniversite okusam bu kadar zorlamazdım kendimi sanırım. Öğrenci arkadaşlarıma dersler ve sosyal hayat açısından daha dengeli yaşamalarını tavsiye ederim”

 

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

“Ara tatil, dijital detoks için iyi bir fırsat”

Dijital Dünyanın Ergenlik Çağına Etkileri: Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu’nun Değerlendirmeleri Dijital dünyanın gölgesinde ergenlik “Ara …