Geleceğin Mühendislerine Yatırım: Mikroişlemciler ve IoT Laboratuvarı

Özdisan Elektronik, sanayi- üniversite iş birlikleri doğrultusunda Doğuş Üniversitesi ile yeni bir çalışmaya imza attı. Elektronik sektöründeki tecrübelerini eğitim alanına taşıyan şirket, özellikle mikroişlemciler ve IoT alanlarındaki uzmanlığını son teknoloji ekipmanlarla donatılmış “Geleceğe Yolculuk – Özdisan & DOÜ Maker Laboratuvarı” aracılığıyla öğrencilere aktaracak.

 Özdisan Elektronik Genel Müdürü Mustafa Yurttaş: “Kurduğumuz bu modern laboratuvar ile Özdisan Elektronik, geleceğin mühendislerinin yetişmesinde önemli bir rol alıyor. Eğitim kurumuyla Türkiye genelindeki iş birliklerimizi artırarak bu programları genişleteceğiz” dedi.

Türkiye’nin önde gelen elektronik komponent distribütörü Özdisan Elektronik, sanayi- üniversite iş birlikleri doğrultusunda Doğuş Üniversitesi ile yeni bir çalışmaya imza attı. Özdisan Elektronik, mikroişlemciler ve IoT alanlarında uzmanlığını paylaşmak için son teknoloji ekipmanların bulunduğu “Geleceğe Yolculuk – Özdisan & DOÜ Maker Laboratuvarı” ile öğrencilere bilgi ve pratik uygulama fırsatları sunuyor.

Özdisan Elektronik tarafından sağlanan bu modern laboratuvar ortamında öğrenciler, mikroişlemci ve çevrebilimleri konularında öğrendikleri bilgileri uygulamalı bir şekilde geliştirebilecek. Laboratuvar, öğrencilere mikroişlemci ve IoT alanlarında derinlemesine eğitimler sunacak şekilde tasarlanmış olup, bir elektronik mühendisinin ihtiyaç duyabileceği her türlü modern ekipmanla donatıldı. Öğrenciler, Özdisan Elektronik tarafından alanında uzman kişilerden elektroniğin temel prensiplerini, elektronik baskı devre tasarımını, mikroişlemci programlama ve IoT üzerine öğrenme ve pratik deneyim kazanma fırsatına sahip olacak.

Özdisan Elektronik’in bu girişimi, meslek liseleri ve diğer üniversitelerle iş birliklerini de içerecek şekilde genişleyecek. Şirket, önümüzdeki yıllarda Türkiye genelinde daha fazla eğitim kurumuyla ortaklık kurmayı ve eğitim programlarını daha geniş bir öğrenci kitlesine ulaştırmayı planlıyor. Bu iş birliği sayesinde öğrenciler, sadece akademik başarılarını artırmakla kalmayacak, aynı zamanda staj ve iş olanakları konusunda da kendilerini geliştirerek teknoloji sektörüne hazırlanacaklar.

Özdisan Elektronik Genel Müdürü Mustafa Yurttaş, eğitimin teknoloji sektöründeki önemine değinerek şunları söyledi: “Teknolojinin hızla geliştiği bu dönemde, gençleri erken yaşta bu alana yönlendirerek onların gelecekte sektör liderleri olmalarını sağlamak amacıyla bu programı hayata geçirdik. Doğuş Üniversitesi’nde kurduğumuz “Geleceğe Yolculuk – Özdisan & DOÜ Maker Laboratuvarı” ile sadece eğitimi desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda teknoloji sektörüne nitelikli mühendisler kazandırmayı da hedefliyoruz. Özdisan Elektronik olarak, elektronik sektöründeki bilgi ve tecrübelerimizi elimizden geldiği kadarıyla eğitim alanına taşımaya özen gösteriyoruz. Bu iş birliği sayesinde, öğrenciler mikroişlemciler ve IoT alanlarında uzmanlığımızdan faydalanarak, son teknoloji ekipmanlarla donatılmış bir laboratuvarda teorik bilgilerini pratikle pekiştirme fırsatı bulacaklar. Bu tür laboratuvarların sayısını da Türkiye genelindeki meslek liselerinde ve üniversitelerde artırmayı amaçlıyoruz.”

 

 

 

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Cumhuriyetin Kalbi Ankara’da Kullanıma Uygun Heliport Yok

Cumhuriyetin Kalbi Ankara’da Kullanıma Uygun Heliport Yok Hava Taksi İşletmeleri Derneği (HATİD) Yönetim Kurulu Başkanı …