Vücut Şekillendirme ve Selülit Tedavilerine Teknolojik Yaklaşım

Yenilikçi Zayıflama Cihazları ve Tedavi Yaklaşımları ile daha etkili ve güvenli sonuçlar alındığının altını çizen Dermatolog Dr. Öykü Çelen, alanında ödül kazanan Emerald Lazer’i detayları ile anlattı. 

Günümüzde vücut şekillendirme ve selülit tedavileri, yenilikçi teknolojilerle desteklenerek daha etkili ve güvenli hale gelmektedir. Teknolojik yaklaşımların; başarı oranını arttırırken, aynı zamanda daha hızlı ve daha az invaziv bir yaklaşım sunduğunu vurgulayan Dermatolog Dr. Öykü Çelen, Türkiye’de ilk kez kendi kliniğinde uyguladığı Emerald Lazer uygulaması ile yeşil ışıktan gelen güzelliğin altını çizdi.

Sağlıklı bir şekilde incelmek mümkün!

Yeni nesil cihazlar ve tekniklerin, cilt altı dokularını etkili bir şekilde hedef alarak istenmeyen yağ birikimlerini azaltabileceğini ve selülit görünümünü iyileştirebileceğinin söyleyen Çelen: ‘Dünya genelinde 18 yaş üstü yaklaşık 1,9 milyar insan obezite sorunu yaşıyor. Aslında çağımızın en büyük hastalıklarının başında obezite geliyor diyebiliriz. Fazla yağlardan kurtulabilmenin belirli koşullar dahilinde cerrahi ve cerrahi olmayan 2 farklı yöntemi var. Cerrahi olarak en çok uygulanan yöntem ‘Liposuction’. Ancak cerrahi operasyon yaptırmak istemeyen kişiler fazla yağlarından kurtulmak için diyet, spor veya bir cihaz desteği ile sağlıklı bir yaşam elde edebilirler.

 Vücuttaki fazla yağlardan kurtulmak veya şekillendirmek için; Radyofrekans, Fokuslu Ultrason, EMS, HIFEM, Ndyag Laser ve soğuk lipoliz birçok kişi tarafından bilinen teknolojilerdir. Bunların dışında son yıllarda Amerika’da üretilen yeni bir teknoloji olan düşük yoğunluklu termal olmayan yeşil ışık lazer de farklı bir bakış açısı getiriyor. Bölgesel incelme amacıyla uygulanan birçok yöntem de hasta sonuçları ortalama 3 ayda alınırken, yeşil ışık lazerde ise bu süre ortalama 1 aya kadar düşebiliyor. Birçok kişi yağlarından kurtulmak istiyor. Aslında yağlar da kaslarımız gibi çok değerli. Birçok teknoloji de yağları yok etmek üzerine kuruluyken Emerald Yeşil Işık Lazer yağları küçültme prensibi ile çalışır. Uygulama esnasında yağ hücreleri küçülürken beyne göndermiş olduğu sinyaller ile diğer yağ hücrelerinin küçülmesine destek oluyor.

Tedavisi en zor hastalıklardan biri de ‘selülitler’. Aslında selülitin sebebi yağ fıtıkları. Yağ fıtıklarının azalması ve kolajenin artması bu bölgede görmek istediğimiz pürüzsüz görünüm için en büyük ihtiyaç. Bu konuda ise Radyofrekans ve basınç uygulanan cihazlarla iyi sonuçlar alıyoruz. Ayrıca Emerald Yeşil Işık Lazer uygulama esnasında yağ hücrelerini küçültüp kolajen etkiyi arttırdığı için selülit görünümünün azalmasına destek oluyor. Son zamanlarda vücut şekillendirme ve selülit tedavilerinde sık sık teknolojik yaklaşımları sürece dahil ediyoruz. Sonuçlarını hızlı bir şekilde almak bizleri mutlu ediyor .” ifadelerini kullandı.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

DOĞRU KLİMA KULLANIMI İÇİN 9 ÖNERİ

KLİMANIN FAYDALARINI MAKSİMUMA ÇIKARMANIN  9 YOLU Mevsim koşullarına göre hava sıcaklığını ayarlamak için sıkça tercih edilen …