Şehrin Akıllı Çocukları’ Akıllı Maketlerini Sergiledi

Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, TÜVTÜRK ve Fundación MAPFRE
iş birliğinde sürdürülen ‘Şehrin Akıllı Çocukları’ projesi kapsamında, İstanbul Bağcılar
15 Temmuz İlkokulu öğrencileri, ‘Geleceğin Akıllı Şehirlerini Akıllı Çocuklar Kuracak’ teması altında hazırladıkları Akıllı Şehir maketlerini sergilediler. Etkinlikte ayrıca proje kapsamındaki ödüllü resim yarışmasına gönderilen resimler de sergilendi.

Gelecek kuşaklarda trafik kuralları konusunda bilinç oluşturmayı hedefleyen ‘Şehrin Akıllı Çocukları’ projesi ile bugüne kadar 600 okulda yaklaşık 90 bin öğrenciye, 180 bin veliye ve 3 bin öğretmene ulaşıldı. Proje ile bu yıl 10 ilde, 200 okulda, 30 bin öğrenciye
ulaşılması hedefleniyor.  

 MAPFRE Grup tarafından kurulan ve toplumun refahına, insanların yaşam kalitesinin artırılmasına odaklanan küresel bir vakıf olan Fundación MAPFRE, Türkiye’de MAPFRE Sigorta ile sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı TÜVTÜRK ve Fundación MAPFRE iş birliğinde, “Trafikte Sorumluluk Hareketi” kapsamında 2021 yılından beri sürdürülen “Şehrin Akıllı Çocukları” projesi, her geçen gün daha fazla çocukla buluşuyor.

Çocuklarda trafik kuralları konusunda bilinç oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı ve TÜVTÜRK yetkililerinin yanı sıra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Şube Müdürü Faruk Oğuzhan, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan Yetkin ve MAPFRE Sigorta Kurumsal İletişim Müdürü Belma Şahin Alçıcı, Bağcılar 15 Temmuz İlkokulu’nu ziyaret ederek, Akıllı Şehir Maket Sergisi etkinliğinde çocuklarla bir araya geldi. Çocukların sürdürülebilir şehirler oluşturma konusunda hayallerini yansıtarak hazırladıkları yaratıcı maketler, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Etkinlikte aynı zamanda proje kapsamında düzenlenen ödüllü resim yarışmasına tüm proje illerindeki öğrenciler tarafından gönderilen resimler de sergilendi.

Etkinlikle ilgili bir açıklama yapan MAPFRE Sigorta Genel Müdürü Erdinç Yurtseven; “Şehrin Akıllı Çocukları projemizin amacı öğrencilere trafikte güvenli davranış yöntemlerini aktarmak, yaşam becerilerini geliştirmek ve gelecek için akıllı şehir modellerindeki trafik düzenini oluşturabilecek yeni nesillere katkı sağlamak. Proje aracılığıyla bugüne kadar 600 okulda yaklaşık 90 bin öğrenciye, 180 bin veliye ve 3 bin öğretmene ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz ‘Geleceğin Akıllı Şehirlerini Akıllı Çocuklar Kuracak’ etkinlikleri çerçevesinde de ‘Akıllı Şehir Maketi’ uygulaması ile çocuklarımızın yaratıcılıklarını ve trafik bilincini pekiştirmeyi amaçlıyoruz. Bugün de yeni bir sergiyi gerçekleştirmekten çok memnunuz. Çocuklarımızın yaratıcılıklarıyla ürettikleri çözümler gerçekten hayranlık uyandırıcı. Tüm çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Proje 2024’te 10 ilde 30 bin öğrenciye ulaşacak

Gelecek kuşaklarda trafik kuralları konusunda bilinç oluşturmayı hedefleyen proje kapsamında, her yıl 10 ilde 4. sınıf öğrencileriyle bir araya gelinerek eğitimler veriliyor. Öğrencilerin almış oldukları eğitimle beraber hayal ettikleri akıllı şehirleri de geliştirmelerini sağlayan maket sergisi, bugüne dek 168 okulda düzenlendi ve 6 bin 412 adet maket bu sergilerde yer aldı. Ayrıca proje kapsamındaki ödüllü resim yarışmasına bugüne kadar toplam 1.638 öğrenci eseriyle başvurdu.

Proje ile bu yıl Ankara, Antalya, Bursa, İzmir, İstanbul, Konya, Malatya, Mersin, Samsun ve Siirt olmak üzere 10 ilde, 200 okulda, 30 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

 

 

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Anadolu’da Çiftçilerle Omuz Omuza

ETi Burçak ve WWF-Türkiye “Toprak Gönüllüleri” Tarım Topraklarını İyileştirmek İçin Anadolu’da Çiftçilerle Omuz Omuza Çalışacak! …