VAN KÜLTÜR YOLU FESTİVALİ’NDE ÇOCUKLAR HEM EĞLENİYOR HEM ÖĞRENİYOR

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin altıncı durağı olan Van Kültür Yolu Festivali’nde çocuklar da etkinliklerle büyük coşku yaşıyor.

Festival kapsamında Atatürk Kültür Parkı’da kurulan Çocuk Köyü’nde çocuklar birbirinden renkli aktivitelerde eğleniyor, atölyelerde yeni bilgi ve beceriler ediniyor. Kendilerine özel hazırlanan parkurlarda çuval yarışından, minder kapmacaya, zıplama evinden darta, basketten langırta kadar farklı oyun alanlarında gönüllerince eğleniyorlar.

“Rafadan Tayfa, Kral Şakir, Maşa ve Koca Ayı” gibi çocukların en sevdiği çizgi filmlerin kahramanları sahne şovlarıyla çocuklarla buluşuyor. Çocuklar ayrıca, Kavuklu ile Pişekar orta oyunu ve Hacivat Karagöz gölge oyunları ile de geleneksel oyunlarımızı öğreniyor.

TURSAK 20. Çocuk Filmleri Festivali kapsamında da Van AVM Paribu Cineverse’de en sevilen çocuk filmleri çocuklarla buluşuyor. Van Müzesi’nde ise çocuklara yönelik olarak oyunculuk, film yapım, yönetmenlik, yazarlık, dans, kukla gibi farklı atölyelerde çocuklar eğlenirken öğreniyor.

Çocuklar, sergilere de büyük ilgi gösterirken, seramik, dokuma, el sanatları atölyelerinde de becerilerini geliştiriyor.

Çocuklar, festivalde birçok etkinliğe katıldıklarını söyleyerek, “Festival her sene gelsin, hiç bitmesin” diyor.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Cumhuriyetin Kalbi Ankara’da Kullanıma Uygun Heliport Yok

Cumhuriyetin Kalbi Ankara’da Kullanıma Uygun Heliport Yok Hava Taksi İşletmeleri Derneği (HATİD) Yönetim Kurulu Başkanı …