Eğitimde Verimlilik Alarm Veriyor

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından eğitim sektöründe değerlendirmeler başladı. TÜSİAV Eğitim Platformu Başkanı  Öztuna Norman, “YKS sonuçları eğitimde verimliliğin alarm verdiğini gösteriyor” Dedi.

Öztuna Norman, YKS yerleştirme sonuçları üzerine yaptığı açıklamada, yüksek doluluk oranlarına rağme bazı bölümlerin tercih edilmemesi ve lise son sınıf öğrencilerinin düşük yerleşme oranları gibi konulara dikkat çekerek, “Özellikle mühendislik fakültelerinde bazı bölümlerin tercih edilmemesi, kaynakların daha etkin kullanılması gerektiğini gösteriyor” Dedi.

“Arz-talep dengesi, işgücü piyasasının ihtiyaçları ve ülkenin kalkınma hedefleri dikkate alınarak lisans kontenjanlarının daha etkin planlanması şart” diyen Norman YKS sonuçlarının eğitime yön verecek çözüm önerilerini de sunduğuna dikkat çekerek,  eğitim kurumlarımızda eğitimde verimliliği artırmak ve kaynakları daha etkin kullanmak adına bilimsel analizlere her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğunu söyledi.

Öğrencilerin tercih ettiği bölümlerin dağılımına bakıldığında, eğitim politikalarımızda teknolojiye ve sağlığa daha fazla ağırlık verilmesi gerektiği sonucuna ulaştıklarını belirten Norman, “ Eğitim Kurumları olarak, öğrencilere yönelik bireyselleştirilmiş eğitim programları uyguluyoruz. Bilimsel ölçme ve değerlendirme yöntemleriyle her öğrencinin öğrenme sürecini yakından takip ediyoruz. 2024 YKS sonuçları, bireysel eğitimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Gelecek dönemlerde başarı oranlarını daha da artırmak için eğitim koçluğu ve rehberlik hizmetlerini genişletmeyi hedefliyoruz.” Dedi.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

SABANCI ÜNİVERSİTESİ VE SIRO TEMİZ ENERJİ İŞ BİRLİĞİ İLE YENİ YAN DAL PROGRAMI:

“BATARYA BİLİMİ VE MÜHENDİSLİĞİ” Sabancı Üniversitesi ve Siro Temiz Enerji, temiz enerjinin depolanması konusunda birlikte …