Uzmanından Ek Tercih Süreci İçin Önemli Bilgilendirme

İstanbul Rumeli Üniversitesi Rehberlik ve Tanıtım Koordinatörü Cihan Kuzgun, YKS Ek Yerleştirme süreci ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kuzgun, ÖSYM tarafından açıklanacak Ek Yerleştirme Kılavuzu’nda, üniversitelerde boş kalan kontenjan sayıları ve bu bölümlerin taban-tavan puanlarının yer alacağını belirterek, ek yerleştirme yapmayı düşünen adayları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Kuzgun, “Adayların tercih etmeyi planladıkları bölümlerin taban puanlarını mutlaka göz önünde bulundurmaları gerekiyor. İlgili bölümün taban puanının üzerinde ya da eşit puanda olmayan adaylar, ne yazık ki o bölüme yerleşemeyeceklerdir. Bu yüzden, tercihlerinizi yaparken bu hususa dikkat etmelisiniz” dedi.

           Ek Tercih Yapmanın Püf Noktaları

Kuzgun, ek tercih döneminde başarılı bir yerleşme olasılığını artırmak için adayların dikkat etmesi gereken noktalara da değindi. “Kontenjan açığı fazla olan bölümleri tercih listenize eklemek, yerleşme şansınızı artırabilir. Ayrıca, puanınızın çok daha altında yer alan bölümleri tercih listenize ekleyerek açıkta kalma riskinizi minimize edebilirsiniz. Bu süreçte uzmanlardan profesyonel destek almak, daha gerçekçi ve stratejik tercihler yapmanıza yardımcı olacaktır.” diye konuştu.

         Ek Tercih Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ek tercih başvurularının değerlendirmeye alınabilmesi için başvuru ücretinin ilgili bankalara yatırılması gerektiğini hatırlatan Kuzgun, bu ücretin ödenmemesi durumunda başvuruların geçersiz sayılacağını belirtti. Ayrıca, ek tercihlerde sıralamadan çok puanın önemli olduğunu vurgulayan Kuzgun, “Adaylar tercih işlemlerini yaparken üniversitelerin puanlarını göz önünde bulundurmalı. Tercih edilecek bölümlerin taban puanlarına eşit veya bu puandan daha yüksek bir puana sahip olmaları gerekiyor. Aksi halde, adaylar daha yüksek puanlı bölümleri tercih edemeyeceklerdir” ifadelerini kullandı.

        Ek Tercih Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Son olarak, ek tercih başvuru işlemlerinin, ilk yerleştirme kayıtlarının tamamlanmasının ardından 6-11 Eylül tarihleri arasında yapılacağını belirten Kuzgun, “Adaylar bu tarihler arasında ais.osym.gov.tr adresinden başvurularını yapmalıdır. Başvuruların ardından ek tercih ücretini kılavuzda belirtilen ilgili bankalara yatırmaları gerekmektedir” dedi.

 

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Altınbaş Üniversitesi’nden hayatı kolaylaştıran yenilik: “Ergonomik Ayna Projesi”

– Günlük hayatın vazgeçilmezi aynalar, teknolojiyle yeniden tanımlanıyor -Altınbaş Üniversitesi’nden hayatı kolaylaştıran yenilik: “Ergonomik Ayna Projesi” …