SINAVSIZ İKİNCİ ÜNİVERSİTE KAYITLARI

Üniversitelerin iki ya da dört yıllık örgün eğitim programlarından mezun olan ya da hâlâ eğitimine devam edenler için ‘İkinci Üniversite’ imkânı bulunuyor. Üstelik herhangi bir sınava girmeden bu mümkün. Yapmanız gereken tek şey, aldığınız eğitim programından farklı bir bölüm seçmek.

Önlisans öğrencisi veya mezunları önlisans programlarına, lisans öğrencileri veya mezunları ise önlisans ve lisans programlarına kayıt yapabiliyor. Başvuru ve kayıtlar üniversitelerin internet sayfalarından gerçekleştiriliyor. Öğrenciler, seçtikleri adreslerine yakın yerlerde vize ve final sınavlarına girebiliyor. Dersler online veriliyor.
BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 5 EKİM
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi: Başvurular, 5 Ekim’de sona erecek. Lisans ve önlisans programlarının eğitim ücreti ise 370 TL. Sınavsız ikinci üniversite kapsamında ilk olarak 2012’de öğrenci alımına başlayan kurumda, lisans programına kayıtlı öğrenci sayısı 57 bin 297, önlisans ta ise 18 bin 469.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi: Başvurular, 5 Ekim’e kadar sürüyor. Programların dönemlik eğitim ücretleri 225 TL. İnternetten başvuranlar banka ödemesini yaptıktan sonra gerekli belgelerle AÖF bürolarından kaydını tamamlayabiliyor. Üniversitede 500 bine yakın yetişkin eğitim alıyor.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi: Son kayıt tarihi 5 Ekim. Program ücretleri her iki dönem için 290 TL olarak belirlendi. 2011- 2012 eğitim-öğretim yılında altı programla faaliyetlerine başlayan kurum, 38 programla hizmet veriyor.

Üniversitelerde yer alan bölümlerden bazıları şöyle:

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Ön lisans: Adalet, yaşlı bakımı, hukuk büro yönetimi ve sekreterliği, sağlık kurumları işletmeciliği, sivil hava ulaştırma işletmeciliği yönetimi, tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik.

Lisans: Felsefe, iktisat, işletme, tarih, çocuk gelişimi, insan kaynakları yönetimi, uluslararası ticaret ve lojistik yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, coğrafya.

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
Ön lisans: Acil durum ve afet yönetimi, adalet, bankacılık ve sigortacılık, emlak ve emlak yönetimi, fotoğrafçılık ve kameramanlık, ilahiyat, laborant ve veteriner sağlık, lojistik, özel koruma güvenlik, radyo ve televizyon programcılığı, turizm ve seyahat hizmetleri, yeni medya ve gazetecilik, yerel yönetimler.

Lisans: Halkla ilişkiler ve tanıtım, işletme, reklamcılık, sağlık yönetimi, sosyoloji.

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
Açıköğretim fakültesi ön lisans: Aşçılık, büro yönetimi ve yönetici asistanlığı, coğrafi bilgi sistemleri, çağrı merkezi hizmetleri, emlak ve emlak yönetimi, engelli bakımı ve rehabilitasyon, ev idaresi, lobarant ve veteriner sağlık, tarım, web tasarımı ve kodlama.

Açıköğretim fakültesi lisans: Tarih, Türk dili ve edebiyatı, yönetim bilişim sistemleri

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Türkiye’deki İlk “Cambridge University Assessment Training Center” Açılıyor

İstinye Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü, Türkiye’ de ilk “Cambridge University Assessment Training Center” olmaya hak …