İLERİ TEKNOLOJİ OKULU; İRFAN OKULLARI

 

İlim ve İrfan Vakfının bir kolu olan İrfan Okulları, anaokulundan doktoraya kadar çeşitli insanlar yetiştirmiş ve yetiştirmeye devam etmektedir. İleri teknoloji okulu olmakla birlikte TÜBİTAK ile geliştirilen özel okul formatının da ilk uygulayıcısı olarak eğitim dünyasında yer almakta.

                                                                              ( Barış Kıvılcım /Öğretmenim Dergisi)

 

Eğitim alanında 21 yıllık geçmişi bulunan İrfan Okullarının Genel Müdürü Ahmet Kerim Nalbant  ile gerçekleştirdiğimiz röportajda hem İrfan Okulları hem eğitim dünyasıyla ilgili, çeşitli ve önemli noktalara değindik. Kendisinin eğitim için dile getirdiği değerli görüşlerini kaleme alarak sizlerle paylaştık.

 

 

Öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte bir eğitim-öğretim uygulayan İrfan Okulları, interaktif öğrenme metotunu tüm okul ve branşlarında uygulamakta. Anaokulunda çift dilli eğitim vererek öğrencilerini dil alanında geliştirmeye eğitim hayatının ilk basamağında başlamakta.

Klasik ders anlatma metotlarıyla değil, çapraz eğitim metotları ile ders anlattıklarını söyleyen Ahmet Kerim Nalbant, uygulamaya öncelik verdiklerini dile getirdi. Örneğin öğrencilere fen derslerinde İngilizce, din kültürü gibi derslerinde öğrendiklerini de kullanmalarını sağlayarak ders işlendiğini ifade etti. Fen dersinde sindirim sistemi anlatılırken konuyla ilgili hadislere yer verildiğini ve değerler eğitimini de öğrencilere uygulamalı yöntemlerle vermeye çalıştıklarını anlattı.

Başarılı bir eğitim hayatına sahip olmanın öğrencilik açısından değerlendirmesini yaparken en önemli iki noktanın merak ve ahlak duygusu olduğuna değindi. Öğrencilerin merak duygusunu hayatlarının her alanında taşımaları gerektiğini ve öğrendikleri bilgileri de ahlak süzgecinden geçirmesi gerektiğini sözlerine ekledi. Bunları başarabilen öğrenci, eğitim hayatında da sosyal yaşantısında da kendini başarıya ulaştıracaktır.

Son yıllarda sayıları ciddi miktarda artış gösteren özel okullar için 12 yıldan aşağı eğitim ve maddi planı olmayan okullara ruhsat verilmemesi gerektiğini söyledi. Nitekim eğitim-öğretim döneminin ortasında kapanan okullar hem öğretmenlerimize hem öğrencilerimize hem de velilere mağduriyet yaşatmaktadır.

Özel okullar arasındaki haksız rekabetin önlenmesi ve velilerin okul seçimlerindeki karar verme süreçlerinin daha sağlıklı olabilmesi için ise okulların kalite derecelendirilmesinin yapılması gerektiğini belirtti. Bu kalite değerlendirilmesi neticesinde de okullar, belirli kriterler etrafında sertifikalandırılarak eğitim hizmetlerini vermelidir.

Çocuklarının nitelikli bir okulda eğitim görmelerini isteyip maddi durumları zayıf olan, ihtiyaç sahibi ailelere burs vermek için bir online başvuru sistemi geliştiren İrfan Okulları, burs sonuçlarında çıkan rakamın kayıt için yetersiz olmasından dolayı kayıt iptali yapanlara hiçbir kesinti uygulamıyor.

                                                    Geniş Haberi, Dergimizin 133. Sayısında bulacaksınız.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Sürdürülebilir Eğitim Antalya’da Tartışıldı!

İyi Bir Eğitim Platformu tarafından düzenlenen Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu Antalya’da 2’nci kez düzenlendi. 11-12-13 Kasım …