İTÜ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİ SEMPOZYUM DÜZENLİYOR

Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme Sempozyumu

(GEBİTAG’2021, 22-23 Haziran)

Hemen hemen her alanda hızlı değişimlerin  ve gelişmelerin yaşandığı bir dönemdeyiz. Ülkelerin kültürel değerlerini koruyarak çağın getirdiği değişimlere ayak uydurmaları iç ve dış güvenliklerini sağlama alarak varlıklarını sürdürebilmeleri için elzemdir. Bu değişimlerin derinlemesine incelenip irdelenerek toplumların sosyo-ekonomik yapıları ile özdeşleştirilmesi ayrıca önem arz etmektedir.

Bu kapsamda İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önemli bir çalışmaya imza atarak “Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme Sempozyumu” düzenliyor. Sempozyumla ilgili olarak Okul Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros şu açıklamaları yaptı:

“Ülkemize yapacağımız bu katkıları kendimize görev edinerek eğitim hayatının henüz ikinci yılında olan okulumuz Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme Bilgi Şöleni düzenledik. Orta öğretim çağındaki öğrencilerimizin sempozyumlar, seminerler, yarışmalar, projeler yaparak üniversite kültürü kazanmalarını ve erken çağda uzmanlaşmanın adımlarını  atmalarını bahsi geçen değişimleri  ve gelişmeleri  ülkemize  getirmelerine ve yenilerini  yapmalarına  büyük katkılar sağlayacağına inanmaktayız. Bu amaçla bünyemizde bulunan bilişim, denizcilik ve elektrik-elektronik alanında takımlar oluşturduk. Her takım kendi seçtikleri bir konunun üzerinde çalıştı. Öğrencilerimiz takımlar halinde bir sorunu öğretmenleri, üniversitelerdeki ablaları, ağabeyleri, araştırmacılar ve sektör çalışanları ile birlikte çalıştılar. Takımları faklı yaşlarda ve alanlarda çalışanları bir araya getirerek oluşturduk. Böylece ortak çalışma kültürünün daha kolay kazanılacağını ve içselleştirileceğini düşündük. Bu çalışma sürecinde öğrencilerimiz uygulamalar yaparak, oyunlaştırarak, birlikte çalışarak, araştırma yaparak, değerlendirme sonuçlarına ulaştılar ve elde ettikleri verileri bilimsel makale düzeninde hazırladılar. 9. sınıf öğrencileri olmalarına rağmen yaptıkları çalışmaları bilgi şöleninde sunacaklar. İTÜ MTAL uzaktan eğitim sisteminde çevrim içi yapılacak sempozyum aynı zamanda okul YouTube kanalı ile tüm dünyadan izlenebilecek.

 Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme Bilgi Şöleni planlarken ve hayata geçirirken; çocuklarımızın ilgi alanlarının, yeteneklerinin, hayallerinin, birikimlerinin geliştirilmesine ve insanlığa faydalı birer birey olmalarına katkı sağlamayı, Ahilik kültürünü bireysel olarak içselleştirerek kazandırmayı, çevresinde gördüğü sorunları projelendirerek çözüme katkıda bulunma bilincinin geliştirmeyi ve işbirliği içinde çalışma becerisini güçlendirmeyi hedefledik. Öğrencilerimizin katma değeri yüksek alanlarda yaptıkları bu çalışmalar ile ülkemizin ihtiyaç duyduğu donanıma sahip, milli ve manevi değerleri yüksek bireyler olarak yetişeceklerine ve milletimizi her alanda başarılarıyla üst sıralardaki toplumlar arasına yükselteceklerine yürekten inanarak yarınlara umutla bakıyoruz.

 Gençler Bilim, Teknoloji, Araştırma ve Geliştirme Bilgi Şöleni ile MEB 2023 Eğitim Vizyonu’nun temel amaçları doğrultusunda, çağın ve geleceğin becerileriyle donatılmış ve bu donanımını insanlık adına feda edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlȃklı insan kaynaklarının yetiştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz.”

İTÜ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlediği sempozyumda öğrenci, öğretmen, veli, kamu ve sektör  çalışanları  bir  araya  gelecekler.  Beşiktaş  Kaymakamı  Önder  BAKAN,  Beşiktaş  Belediye  Başkan  Yardımcısı Seyhun ŞAHİN, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şule Itır SATOĞLU, Milli Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdür  Vekili  Dr.  Recep  ALTIN,  İstanbul  Milli  Eğitim  Müdür Yardımcısı Serkan GÜR, Beşiktaş ilçe Milli Eğitim Müdürü Nesrin KAKIRMAN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSMEK Müdürü Göksel GÖKÇE, İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Dr. Mehmet Akif ÖZYURT, İMEAK Deniz Ticaret Odası Eğitim Müdürü Vurgun KARAYEL, Müstakil Sanayici ve İşadamlar Derneği Dijital Dönüşüm Komitesi Başkanı Fahrettin OYLUM, İspanya  Kanarya  Adaları  Santa  Lusia  Meslek  Lisesi Proje Koordinatörü Mr. Luis VEGA, Fransa Bernay Lycée Clément Ader Meslek Lisesi Proje Koordinatörü Didier HOCHET ve Portekiz  Escola  Secundária  Emídio  Navarro  Meslek  Lisesi proje   koordinatörü   Rui   BALTAZAR‘ın   açılış   konuşmasını yapacağı sempozyum 22 ve 23 Haziran tarihlerinde İTÜ MTAL Youtube kanalından canlı olarak izlenebilecek.

SEMPOZYUM GÜNDEMİ

22.06.2021 Salı 09:00 1. Oturum Açılış Konuşmaları

22.06.2021 Salı 10:30 2. Oturum Bilişim Teknolojileri Uzmanlaşma Takımları Sunumları

22.06.2021 Salı 13:00 3. Oturum Denizcilik Uzmanlaşma Takımları Sunumları

23.06.2021 Çarşamba 09:00 4. Oturum Elektrik-Elektronik Uzlaşma Takımları Sunumları

23.06.2021 Çarşamba 13:00 5. Oturum Ulusal Sanal Gerçeklik Projesi Ödül Töreni

 

 

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Koş, koş! 🏃🏃‍♀🏃‍♂️💨 Yaratıcı Özgüven Festivali’nde bizi kimler bekliyor?

Ben Burcu, Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden; aynı zamanda Yaratıcı Özgüven Festivali Muhabirlerinden biriyim. Mail kutundayım …