ÜNİVERSİTELERDE TÜRKİYE VE BİRLEŞİK KRALLIK ORTAKLIĞI

British Council, Türkiye ve Birleşik Krallık’taki üniversiteler arasında kurumsal ortaklıkları destekleyen hibe programı Connect4Innovation için yeni bir açık çağrı başlatıyor. İki ülke arasında ortak projeler aracılığıyla yenilikçi ve sürdürülebilir iş birlikleri yaratarak uluslararasılaşmayı ve ulusötesi eğitimi teşvik etmeyi amaçlayan programa, 28 Ağustos Pazartesi gününe kadar web sitesi üzerinden başvurmak mümkün.

Connect4Innovation: Birleşik Krallık-Türkiye Yükseköğretim Kurumsal Ortaklık Fonu, uluslararası iş birliğini teşvik ederek araştırma etkinliğini artırmayı, öğretme ve öğrenmeyi geliştirmeyi ve mezunları değişen iş piyasasında ekonomik kalkınma için gerekli becerilerle donatmayı amaçlıyor. Ortak projelere ilk yıl için 25 bin Sterlin’e kadar fon desteği sunulacak programda, Birleşik Krallık ve Türkiye üniversiteleri arasında ortak yeterliliklerin tasarlanması; öğrenci çıktılarının ve istihdam edilebilirlik becerilerinin geliştirilmesi; yönetim, liderlik ve kalite güvencesi gibi alanlarda kurumsal kapasitenin güçlendirilmesi; öğrenci ve mezunlar için kariyer geliştirme programlarının oluşturulması; iklim değişikliğinin ele alınması ve yeşil kariyerlerin teşvik edilmesi gibi ana temaları kapsayan projeler aranıyor. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminden etkilenenler için geliştirilecek projelerin de hibe desteği alabileceği programda, depremden etkilenen 11 ilde yer alan üniversitelerden gelen başvurular için özel kota ayrılıyor.

British Council Yükseköğretim Projeleri Müdürü Ali Murat Güçlü, Connect4Innovation kurumsal ortaklık fonumuzun üçüncü çağırısını Türkiye ve Birleşik Krallık üniversiteleri için başvurulara açmaktan dolayı çok heyecanlıyız. İki yıl önce başlattığımız bu hibe programı ile bugüne kadar 10 projeye yaklaşık 260 bin Sterlin tutarında destek sağladık ve yükseköğretim alanında farklı alanlarda çalışan ve Türkiye ve Birleşik Krallık üniversiteleri tarafından yürütülen projelerin hayata geçmesine olanak sunduk. Bu seneki programımızla ortak eğitim-öğretim modelleri, hareketlilik programları, istihdam edilebilirlik becerileri, kurumsal kapasite geliştirme girişimleri, yenilikçi yönetim çözümleri, girişimcilik eğitimi ve yeşil kariyer imkanları konusunda yenilikçi projelere destek olmayı amaçlıyoruz. Bu sene kapsam açısından yaptığımız değişiklik ile, özellikle ortak eğitim girişimleri ve sertifika programları geliştirmeyi amaçlayan projeleri destekleyeceğiz. Ayrıca deprem bölgesinde yer alan üniversitelerimizden gelecek başvuruları da teşvik ediyor ve önceliklendiriyoruz” dedi.

Fon başvurularında aynı zamanda, sanayi veya sosyal ihtiyaçlarla uyum sağlamak adına, en az bir sivil toplum kuruluşu, kalkınma ajansı, ticaret odası veya belediye gibi üçüncü bir ortağın projeye desteği aranıyor.

28 Ağustos Pazartesi gününe kadar yapılabilecek başvurular ile ilgili detaylı bilgiye web sitesinden ulaşılabilir.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Yapay zekanın insanlığa hizmet yönünde kullanımı öğretilmeli

Yapay zeka akademinin geleceğini yeniden tanımladı Yapay zekanın insanlığa hizmet yönünde kullanımı öğretilmeli Amerika’da bulunan …