AÇIK ÜNİVERSİTEDE DERSLER BAŞLADI. İLK DERS NABİ AVCI’DAN

Kütahya Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Açık Üniversite’ eğitim programı, eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın verdiği ilk dersle başladı. Türkiye’de ilk olan program için Kütahya Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. 3 ay sürecek olan ve 18 yaşından büyük herkesin ücretsiz olarak katılabileceği programın açış konuşmasını Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş yaptı. Konuşmasına Zeytin Dalı Harekatı’nda mücadele eden güvenlik güçlerimize başarılar, şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek başlayan Ertaş, Açık Üniversite’ye yaklaşık 400 kişinin başvurduğunu söyledi.

Türkiye’nin saygın hocaları, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde Kütahyalılara, 3 ay boyunca aralarında İslam Şehirleri, İslam Düşünce Tarihi, Millilik ve Yerlilik, Sosyolojik Düşünmek, Siyasetnameler, Modernizm, Modern Şiir ve Poetika, Türkiye’nin Yerel Yönetim Yapısı’nın da bulunduğu çok sayıda ders verecek. 9 Şubat’ta Nabi Avcı’nın ilk dersiyle başlayan 11 dersin yer aldığı Açık Üniversite dersleri, Mayıs ayında düzenlenecek katılım belgesi töreni ile sona erecek.

Çağa Uygun Bir Proje

Açık Üniversite programının ilk dersini veren Eski Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı Açık Üniversite programının önemini ifade etti. Avcı, “Enformasyon teknolojisi muhtemelen silah teknolojisinden daha hızlı ilerliyor. Şu anda kullandığımız eğitim verimlerinin yüzde 80’i bundan elli yıl önce yoktu. Enformasyon toplumu ile Türkiye’nin ilişkisi enformasyon teknolojilerinin bilişim hızının baş döndürücülüğü içinde geçti. Benim kuşağım için bu böyleydi. Bugünse tamamen parçalanmış durumda, dağılmış vaziyetteyiz ve bu Türkiye’ye mahsus bir şey değil. O sebeple Kütahya Belediyesinin 18 yaşını bitirmiş herkese açık böyle bir projeyi başlatmasını çağın ruhuna uygun ve çok anlamlı buluyorum” dedi.

Yeni Bir Perspektif Kazandıracak

Kütahya Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali İhsan Ertaş ise “ Türkiye’nin zihinsel gelişimine de önemli bir katkı sağlayacak ve üç ay sürecek ‘Açık Üniversite’ programımızın, bugün geçmişte kaldığı düşünülen, zaman zaman sadece estetik kaygıların tatminine dönük bir retorik gibi algılanan köklü kültür ve medeniyetimizin hemşerilerimizin zihinlerinde yeniden tevarüs etmesini diliyoruz’’ diye konuştu.

 

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

“Ara tatil, dijital detoks için iyi bir fırsat”

Dijital Dünyanın Ergenlik Çağına Etkileri: Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu’nun Değerlendirmeleri Dijital dünyanın gölgesinde ergenlik “Ara …