Altınbaş Üniversitesine 4 Yeni Akreditasyon

Altınbaş Üniversitesine 4 Yeni Akreditasyon

Altınbaş Üniversitesinin kalite ve standartları akreditasyonlarla tescillendi. Üniversitenin, YÖKAK akreditasyonun yanısıra, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Programı ile İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji ve Sosyoloji programları İLAD ve FEDEK tarafından akredite edildi.

Evrensel bilgiye değer katan güçlü akademik kadrosu, uluslararası yapısı ve birliktelikleri ile öğrencilerin ufkunu sürekli geniş tutmalarını sağlayan, girişimci, yenilikçi ve rekabetçi bir üniversite vizyonuyla öğrencilerine iyi bir eğitim sunmak için kararlı adımlar atan Altınbaş Üniversitesi YÖKAK ile birlikte toplam 4 yeni akreditasyonla kalitesini tescilledi.

Altınbaş Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Argun Karacabey, eğitim anlayışının zaman içinde belirli standartlara kavuştuğundan bahsederek; akredite edilen programların da o alandaki çağdaş standartları temsil ettiğini ifade etti.

Altınbaş Üniversitesi Türkiye’deki üniversitelerin ulusal düzeydeki katkılarının ve dünyadaki görünürlüklerinin artırılmasını hedefleyen (YÖKAK) Kurumsal Akreditasyon Programı çerçevesinde, 2 yıllığına akredite edildi. Akreditasyon belgesini, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesinde düzenlenen törende Altınbaş Üniversitesi adına, Araştırma Dekanı Doç. Dr. Hakan Kaygusuz, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden aldı.

2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi ve Akreditasyon Konferansında gerçekleşen törenin ardından değerlendirmelerde bulunan Doç. Dr. Hakan Kaygusuz, “Türkiye’deki üniversitelerin yaklaşık %35’inde YÖKAK kurumsal akreditasyonu mevcut. Altınbaş Üniversitesi olarak bu başarılı üniversiteler arasında yer almaktan kıvanç duyuyoruz. Ödülümüzü YÖK Başkanı ve YÖKAK Başkanından almak da ayrıca bizi mutlu etti.” dedi.

Kurumsal Akreditasyon Programı, üniversitelerin kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirilmesini sağlıyor.

Ayrıca Altınbaş Üniversitesinin 3 programı da Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun verdiği “Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi” sahibi kuruluşlarca akredite edildi.

Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun verdiği “Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi” sahibi İLAD’a yapılan akreditasyon başvurusu sonrası İLEDAK tarafından değerlendirilen Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Programı 2 yıl süreyle akredite edilerek, İLAD akreditasyon sertifikası almaya hak kazandı.

İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Psikoloji ve Sosyoloji programları da yenilikçiliği ve sürekli gelişimi ile alanında önder bir akreditasyon kuruluşu olan Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun verdiği “Kalite Değerlendirme Tescil Belgesi” sahibi FEDEK tarafından iki yıl süreyle akredite edildi.

“Akreditasyon, çağdaş standartları ifade eder”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Argun Karacabey, eğitim anlayışının zaman içinde değiştiğini, belirli standartlara kavuştuğuna dikkat çekerek; akredite edilen programların çağdaş standartlara sahip olduklarını ifade etti. Akreditasyon kuruluşlarının evrensel değer ve gelişmeleri takip ederek, akredite olan programların bunlara uygunluğunu gözettiğini söyleyen Prof. Dr. Karacabey, akreditasyon sürecinin bu nedenle öğrenci açısından da önemli olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Karacabey’e göre, süreçteki dış değerlendirme sayesinde kurumların kendilerinde fark edemedikleri eksiklik ve zaafları da açıkça ortaya çıktığı için sonucundan bağımsız olarak süreç zaten bir iyileşmeyi, daha iyiye gitme çabasını ortaya çıkarıyor. Ayrıca bu sürece girildiği anda başlanan iç değerlendirme çabaları da iyileştirme çabalarının güçlenmesi ve hızlanması açısından önem taşıyor. Karacabey sözlerini şöyle sürdürdü:

“Akreditasyon sürecine girmeyi göze almak bile o kurumun gelişmeye, kendini geliştirmeye ne kadar istekli olduğunu, olası eksik ve zaaflarından korkup onları gizlemek yerine bu zayıf yönlerini güçlendirerek süreçten daha sağlıklı çıkmak istediğini gösterir. Akredite edilmiş olmak kuşkusuz bu çabaların ve çalışmaların ödüllendirilmesi anlamını taşır. Akredite edilmiş kurumlar bu açıdan gelişmeyi önceledikleri, önem verdikleri için olduğu kadar belirli standartları sağlamış oldukları için de öğrencilerin tercihlerinde önemli bir yer tutarlar.”

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Öfke için itfaiyeci modeli! “Önce söndür sonra sebebini araştır”

Öfke sırasında verilen tepkiler arasında küsme, surat asma, bağırma, çağırma veya azarlama gibi davranışların yer …