BARIŞ ELÇİLERİNİN İSTANBUL ÇIKARMASI

“9. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali” kapsamında Esenler’e gelen “Dünyanın Yetenekli Çocukları”, İstanbul’un tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfettikleri eğlence dolu günler geçirdiler.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda “9. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali”ne ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, “Dünyanın Yetenekli Çocuklarıyla Barış Ekmeğini Esenler’de Pişiriyoruz” sloganıyla Gürcistan, Hırvatistan, Kolombiya, Ukrayna, Moğolistan, Somali, Filistin, Özbekistan ve Türkiye’den 65 çocuğu bir araya getirdi. Festivale katılmak üzere Esenler’e gelen çocuklar, İstanbul turu attı.

MİNİATÜRK’TE TÜRKİYE TURU ATTILAR

‘Dünyanın Çocukları’, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, Esenler Belediyesi’ne ait otobüslerle rehberler eşliğinde İstanbul’un tarihi ve kültürel mekânlarını gezip gördüler. Önce Miniatürk Minyatür Türkiye Parkı’nı ziyaret eden çocuklar, Ayasofya’dan Selimiye’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Kubbet-üs Sahra’dan Nemrut Dağı Kalıntıları’na, Boğaziçi Köprüsü’ne kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerinin bir araya getirildiği Miniatürk’te Türkiye’yi tanıma fırsatı buldular. Çocuklar daha sonra Eyüp Sultan Camii ve Türbesi’ne yaptıkları ziyarette dualar ettiler.

VIALAND’DA EĞLENCEYE DOYDULAR

Barış elçileri Vialand Tema Park’ta ise heyecana ve eğlenceye doydular. “Nefeskesen”den “Safari Tüneli”ne, “Atlıkarınca”dan “Adalet Kulesi”ne kadar birçok ünitede gönüllerince eğlendiler.

BOĞAZ’DA YETENEKLERİNİ SERGİLEDİLER

Yetenekli çocuklar, İstanbul’daki ikinci günlerinde asrın projesi Marmaray’ı kullanarak iki kıta arasında seyahat ettiler. İlk defa denizin altından geçen bir raylı sistemle yolculuk yapmanın heyecanını yaşayan çocuklar, Marmaray’ın ardından Üsküdar’dan özel bir tekneye binerek Boğaziçi turuna katıldılar. Boğaziçi’nin tarihi yapılarına ve dillere destan doğal güzelliklerine hayran kalan çocuklar; müzik ve danstaki yeteneklerini sergileyerek şarkılar söyleyip bol bol dans ettiler ve martılara simit attılar.

TARİHİ YARIMADA’DA TARİHE TANIKLIK ETTİLER

“Tarihi Yarımada” gezisiyle İstanbul’un tarihine tanıklık eden çocuklar, Sultan Ahmet Camii ve Meydanı, Ayasofya Müzesi ve Yerebatan Sarnıcı’na ise hayran kaldılar. Panorama 1453 Tarih Müzesi’nde üç boyutlu görüntüler ve Mehter Marşı’nın coşkulu ritmi eşliğinde İstanbul’un fethine şahit oldular. Çocuklar, Gülhane Parkı’nda ise baharın ve güneşin tadını çıkardılar.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

TÜRK EĞİTİM VAKFI, CUMHURİYET TARİHİNİN İLK DEVLET SANATÇISI, BAĞIŞÇISI AHMET ADNAN SAYGUN’U ANDI

Türk müziğinin öncü isimlerimden Ahmet Adnan Saygun, vefatının 34. yılında Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından …