“BEL VE BOYUN OKULU”NDA MERAK EDİLENLER YANITLANDI

Liv Hospital Ulus’ta omurga ile ilgili uzman doktor ve fizyoterapistlerin eşliğinde“Bel ve Boyun Sağlığı Okulu” gerçekleşti. Bel ve boyun sağlığı ile ilgili eğitimden ve fizik muayeneden sonra fizyoterapistlerin pilates yaptırdığı okulda Yoğa Eğitmeni ve Sunucu Ece Vahapoğlu da katıldı. 

Bel ve boyun ağrıları birçok insanı etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Modern yaşam tarzı, stres ve hareketsizlik bel ve boyun ağrısına yol açan en önemli etmenlerdir. Bu yüzden bel ve boyun sağlığı ile ilgili alınacak önlemler, yapılacak egzersizler yaşam kalitesini yükseltir. Liv Hospital’da Ulus’ta düzenlenen “Bel ve Boyun Sağlığı Okulu”nda ağrılar ve merak edilenlerle ilgili tüm sorular yanıt buldu.

“İlaç ve egzersiz işe yaramadığında devreye cerrahi giriyor”

Omurga sağlığımız için nelere dikkat etmemiz gerektiğini anlatan Omurga Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Çağatay Öztürk “Toplumumuzda her 10 kişiden 8’i hayatının bir döneminde bel ağrısı çekiyor. Bu denli yaygın bir hastalık olmasına rağmen bel ağrılarının tedavisi ve neden kaynaklandığı ise çoğu zaman ihmal ediliyor. Bel ağrıları kimi zaman omurgadaki sıkıntıları işaret ediyor. İlaç kullanımı ve egzersiz işe yaramadığında, devreye cerrahi tedavi giriyor. Özellikle mikro cerrahi yöntemler ile yapılan tedavinin sonuçları oldukça başarılı yanıtlar veriyor. Daha karmaşık durumlarda da açık mikroskopik veya enstrümanlı cerrahi devreye giriyor. Önemli olan uygun hastaya uygun tedaviyi uygulamak” diye konuştu.

“Düzenli egzersizlerle omurga çevresindeki kasları korumak önemli”

Omurga rahatsızlıkları için günlük hayatta dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili ipuçları paylaşan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Merve Yıldız “Bel ve boyun ağrısı toplumda iş gücü kaybının en yaygın sebeplerinden biri olan kas iskelet sistemi rahatsızlıklarındandır. Bel ve boyun ağrılarının altında yatan sebep kas spazmı gibi masum bir sebep olabileceği gibi bel veya boyun fıtığı, omurga kanal daralması ve ya omurga kayması gibi ciddi bir rahatsızlığa da işaret edebilir. Günlük hayatımızda yaptığımız aktivitelerle özellikle omurgayı korumaya yönelik farkındalık sahibi olmak ve egzersizlerle omurga çevresindeki kasları destekleyerek ciddi omurga problemlerini büyük ölçüde önlemek mümkün. Bel ve boyun okulunda hem doğru ve güvenli egzersizlerle omurga çevresini desteklemeyi hem de günlük hayatta dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili ipuçları vererek omurga rahatsızlıklarından kaçınmaya yardımcı olmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Spor öncesi ısınmak, bittiğinde esnemek gerekir”

“Bel ve Boyun Okulu”nda konuşma yapan Ece Vahapoğlu “Herkesin bel ve boyun sağlığına omurgaya dikkat etmesi gerekiyor. Spor yapmadan önce ısınmak, spor bittiğinde de esnemek gerekiyor. Bütünsel sağlık için bedenimizin sağlıklı olması çok önemli. Sporu da spora hazırlanmayı da dikkatli yapmak gerekir” dedi.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

ÇİĞ SÜT HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 5 ÖNEMLİ NOKTA!

‘Sokak sütçüleri’ nostaljiye dönüşse de çiğ süt tüketimi yaygınlığını koruyor!  Çiğ sütü kaç dakika kaynatmalı? Doğru …