Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu Öğrencileri, Dünya Orman Günü’nü Coşkuyla Kutladı

Beşiktaş Şair Nedim Ortaokulu öğrencileri, 21 Mart Perşembe günü Dünya Orman Günü’nü coşkuyla kutladılar. Okulun 5.-8. sınıf öğrencileri, ormanların önemine dikkat çekmek amacıyla öğretmenleri öncülüğünde çeşitli etkinlikler düzenledi. Programda ormanların önemine içinde yaşayan canlılar üzerinden dikkat çekildi. Kartallardan ilham alan Kafkas Halk Dansları, modern dans gösterisi, oratoryo ve şiir dinletileri ile izleyiciler dolu dolu bir kutlamaya tanıklık etti.

Öğrenciler, Sanat Performanslarını Ormanların Kadim Ziyaretçileri için Sundu

Yırtıcı göçmen kuşları ve diğer orman canlılarının yaşamına odaklanan öğrenciler, şiirler, gösteriler, dans ve sunumlarla dolu bir gün geçirdiler. Öğrenciler, İstanbul’un dünyanın en önemli yırtıcı kuş göç rotalarından birine ev sahipliği yaptığını ve bu canlıların orman ekosistemi için kritik bir rol oynadığını öğrendiler. Ormanların sağladığı oksijen, doğal koruma ve zengin yaşam alanı gibi önemli fonksiyonları hakkında bilgi edindiler. İklim değişikliğine karşı ormanların en güçlü müttefiklerimiz olduğunu fark ettiler.

İstanbul’un eğitim merkezi olarak kabul edilen Beşiktaş İlçesi’nin en köklü ve başarılı devlet okullarından biri olan Şair Nedim Ortaokulu, öğrencilerinin sosyal faaliyetleriyle de adından söz ettiriyor. Şair Nedim Ortaokulu öğretmenleri Sevil Süülker, Dündar Yıldız, Ayfer İsfendiyar Özaltun, Özlem Kartal ve öğrencileri, 21 Mart Dünya Orman Günü’nde sıradışı bir programa imza attılar. Ormanların korunmasının önemini içindeki canlıları tanıtarak aktardılar. Öğrenciler bu etkinlik sayesinde biyolojik çeşitlilik, iklim değişikliği ve doğa koruma konularında farkındalık kazandı.

Etkinliğe konuk olan, göçmen kuşlarla ilgili ayrıntılı bir sunum yapan Doğal Hayatı Koruma Vakfı -WWF-Türkiye Kıdemli Uzmanı Can Yeniyurt Okul Müdürü Oğuz Aydoğan’ın elinden ödülünü alırken “İstanbul eşsiz coğrafyası ile dünyanın en önemli kuş göçü rotalarından. Şu anda biz buradayken üzerimizde adeta bir belgesel akıyor. Günlük hayatımızda fark etmeden geçip gittiğimiz yırtıcı göçmen kuşlar iklim değişikliğinden hastalıkların önlenmesine pek çok tehdide karşı en değerli müttefiklerimiz. Doğanın gönüllü temizlik işçileri olarak karbon salımını engelliyorlar. Onları varlığı orman ekosistemlerinin ve bizlerin sağlığı anlamına geliyor. Şair Nedim Ortaokulu’na bu muazzam canlılar için gösterdiği hassas yaklaşımdan ötürü teşekkür ediyorum. Öğrenciler yaptıkları hazırlıklarla bana anlatacak fazla bir şey bırakmamış, bu da beni bir doğa korumacı olarak ayrıca mutlu etti.” dedi.

Şair Nedim Ortaokulu Yırtıcı Göçmen Kuşlar : Yaşamın Sonsuz Döngüsü projesi kuş göçü gözlem etkinlikleri ile devam edecek.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Adıyaman Aslan Selim Anadolu Lisesi açılış töreni gerçekleştirildi

Yüzyılın felaketi ile depremden etkilenen Adıyaman’ın yaralarını sarmak üzere inşaatına başlanan Aslan Selim Anadolu Lisesi …