İLETİŞİM VE İŞLETME BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ’NDE
NİSAN AYI HIZLI BAŞLADI
Farklı kimlikleriyle iletişim, eğitim, kültür dünyasına çok sayıda ilkleri kazandıran Prof. Dr. Ali Atıf Bir’in liderliğinde, “Bilimi Seç, Kanıta Bak!” mottosuyla kurulan İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü (İBE), sunduğu eğitimleri nisan programıyla genişletti. Alanında uzman eğitimcilerden oluşan akademik gücüyle Dijital Pazarlama, Oyun Tasarımından İş Geliştirmeye “Gaming”, Postmodern Pazarlama, İstatistik ve SPSS derslerini Nisan ve Mayıs ayları süresince katılımcılarıyla buluşturmayı sürdürecek.
Üst ve orta düzey yöneticiler, eğitim, iletişim, marka, pazarlama, satış, profesyonelleri, girişimciler ile yeni mezunlar ve üniversite son sınıf öğrencilerini hedefleyen enstitü, önümüzdeki aylardan itibaren Prof. Dr. Ali Atıf Bir’in uzmanlığı ile İletişim Becerileri eğitimi verecek. Prof. Dr. Gülfidan Barış, Atıl Ünal ile Begüm Mutuş, sırasıyla Müşteri Mutluluğu ve Mutsuzlukların Yönetimi, Sosyal Medya ve Topluluk Yönetimi, Sürdürülebilirlik Stratejisi ve İletişimi konularındaki uzmanlıklarıyla katılımcılara yeni bakış açıları kazandıracak.
Prof. Dr. Ali Atıf Bir’in liderliğinde, “Bilimi Seç, Kanıta Bak!” mottosuyla mart ayında eğitim hayatına başlayan İletişim ve İşletme Bilimleri Enstitüsü (İBE); marka yönetimi, pazarlama, istatistik, mikro MBA ve medya planlama konularını kapsayan nisan programıyla eğitim organizasyonunu tamamladı. Kısıklı’da yer alan kampüsünde offline, online ve hibrit eğitim modeliyle öğrencileriyle buluşan esntitü, sahip olduğu “derinlemesine anlat, yaptır ve öğret” mantığıyla “anlat geçiştir” mantığına meydan okuyor.
Başarıya ulaşma hedefi garantide!
İşletme, pazarlama, iletişim, reklam biliminin de ispatlanmış yasaları çerçevesinde eğitim programları hazırlayan İBE, kanıta dayalı karar verme becerilerini geliştirecek bilgileri nisan ayı eğitim programına yansıtıyor. Tüm danışmalık hizmetlerinde ve araştırma modellemelerinde bu kanıtlara kulak veriyor, uzman bilgisi ve deneyimle bu bilgileri harmanlayarak başarıya ulaşma hedefini garanti altına alıyor. “Bilimi Seç, Kanıta Bak!” yaklaşımıyla hazırladığı nisan programında da bilimsel yasaları gözeterek öğrencilerini bugünden yarının dünyasına hazırlıyor.
Proje üretmek isteyenler için buluşma noktası
İBE, işletme ve iletişim sektörünün güncel ihtiyaçlarını ve büyüme hedeflerini merkezine alarak hazırladığı nisan programını güncel yaklaşımlar ve vakalarla zenginleştirdi. Yönetici ya da yönetici adaylarından günceli yakalamak isteyen profesyonellere ve sektöre adım atmak isteyen yeni mezunlara kadar herkesin yararlanabileceği farklı ve özel dersler, webinar’lar, sertifika programları İBE’nin nisan programında katılımcıları bekliyor. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerini ücretsiz eğitimle buluşturan İBE, kampüsüyle proje üretmek isteyenler için bir buluşma noktası işlevi görüyor
Markaları geleceğe hazırlıyor
Bir üniversite titizliğinde sunduğu danışmanlık hizmetleri ve araştırma modellemeleri ile farklılaşan İBE, aynı zamanda markaları da geleceğe hazırlıyor. Markalara özel büyüme programları uygulayarak oluşabilecek iletişim krizlerine geçit vermeyen bir yaklaşımla çözümler geliştiriyor. Bu yönüyle de iletişim, pazarlama ve işletme dünyasını dijitalleşen dünyanın dinamikleriyle tanıştırıyor. İş ortakları arasında araştırma alanında FRAM, medya planlamada OPN Communications, kreatif reklamda Hunger ve sosyal medyada ise Lagalugacılar bulunuyor.
Nisan-Mayıs’ta İBE’de neler var?
DİJİTAL PAZARLAMA
Bütünleşik bir pazarlama bakış açısı içinde dijitalin nasıl bir yer bulacağını göstermeyi amaçlayan eğitim, dijital pazarlamanın temelindeki teorilerden başlıyor. İş hedeflerini gerçekleştirme amacıyla strateji, fikir geliştirme ve dijital medya planlaması oluşturup uygulayabilecek etkili bir dijital pazarlama yaklaşımını teorik ve uygulamalı olarak sunuyor. Eğitmenler: Nevgül Anbarlılar ve Serbay Arda Ayzit.
OYUN TASARIMINDAN İŞ GELİŞTİRMEYE “GAMING”
Oyun sektörü hakkında yazılım dışında bilinmesi gereken her şeyi içeren bu eğitimde, sektörünün önde gelen isimleri ve akademisyenler öncülüğünde 6 farklı alanda gerçekleştirilecek derslerden oluşuyor: Oyun Tasarımı; Oyuncu Deneyimi ve Oyunlaştırma; Oyun Tasarımı için Psikoloji; Oyun Endüstirisi ve İş Geliştirme; Oyun Gelir Modelleri; Oyun Çalışmalarına Giriş.
POSTMODERN PAZARLAMA
Eğitim, yeni dönemin tüketim ve tüketici dinamiklerini anlayabilmenin, tüketim alışkanlıklarını analiz ederek pandemi sonrası dönemde pazarlama yaklaşımlarını geliştirecek zihniyete sahip olabilmenin yol haritasını sunuyor. Eğitmen: Prof. Yavuz Odabaşı.
İSTATİSTİK VE SPSS
Eğitim, istatistik ve SPSS konularında bilgi birikimi olmayanların, eğitim sonunda temel araştırma ve istatistik bilgisine sahip olmalarını ve SPSS üzerinden veri analizi yapabilmelerini sağlamalarını hedefliyor. Aynı zamanda ileri düzey araştırmalar yürütmek ya da bu tarz araştırmaların sonuçlarını değerlendirmek isteyenlerin eksikliklerini gidermeyi ve mevcut bilgilerini pekiştirmeyi de amaçlıyor. Misafir eğitmen: Prof. Dr. Kemal Suher.
DİĞER EĞİTİMLER:
Müşteri Mutluluğu ve Mutsuzlukların Yönetimi: Prof. Dr. Gülfidan Barış
Sosyal Medya ve Topluluk Yönetimi: Atıl Ünal
Sürdürülebilirlik Stratejisi ve İletişimi: Begüm Mutuş
Kimler katılabilir?
- Üst düzey ve orta düzey yöneticiler
- İK/Eğitim profesyonelleri
- Ürün yöneticileri
- Marka yöneticileri