ÇEVKO VAKFI’INDAN 8 BİN ÖĞRETMENE EĞİTİCİ SERTİFİKASI

ÇEVKO Vakfı’nın, ülkemiz ekonomisi ve çevre açısından önem taşıyan geri kazanım kültürünün gelişimini desteklemek için yürüttüğü eğitim çalışmaları kapsamında 2009 yılından bu yana gerçekleştirilen Eğiticinin Eğitimi Seminerlerine yaklaşık 8 bin öğretmen katıldı. ÇEVKO Vakfı’nın 2005 yılından bu yana gerçekleştirdiği farklı eğitim faaliyetleriyle ulaşılan öğrenci sayısı ise 818 bini aştı.

Ambalaj atıklarının geri kazanımı konusunda T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş ilk kuruluş ÇEVKO (Çevre Koruma ve Ambalaj Atıklarını Değerlendirme Vakfı), ülkemiz ekonomisi ve çevre açısından önem taşıyan geri kazanım kültürünün gelişimini, düzenli eğitim çalışmalarıyla destekliyor.

ÇEVKO Vakfının, iş birliği içinde olduğu ilçe belediyelerindeki ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine yönelik olarak, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri izni ve ilgili belediyelerin desteğiyle gerçekleştirdiği Eğiticilerin Eğitimi Seminerleri, 2009 yılından bu yana düzenleniyor. Seminerlerde, “Türkiye’deki atık kaynaklı sorunlar, geri kazanımın önemi, geri dönüşüm yöntemleri, geri dönüşümün tarihi gelişimi ve Türkiye’de uygulanan geri dönüşüm sistemi” gibi konular aktarılıyor. Ayrıca, ÇEVKO Vakfı çalışmaları, konu ile ilgili olarak dijital dokümanlara ulaşabilecekleri  ve öğretmenlere dağıtılan eğitim seti tanıtılıyor.

9 yıldır aralıksız olarak Türkiye’nin dört bir yanında düzenlenen eğitimlerde, bugüne dek 7 bin 968 öğretmene ulaşıldı. Seminerlere katılan öğretmenlere, Eğiticinin Eğitimi Katılım Sertifikasının yanı sıra, eğiticinin eğitimi el kitabı, ilkokul öğrencilerine yönelik özel hazırlanmış eğitim kitapları, bilgilendirici DVD bulunan ÇEVKO Vakfı Eğitim Seti veriliyor.

ÇEVKO Vakfı, Eğiticinin Eğitimi Seminerlerinin yanı sıra, öğrenim çağındaki öğrencilerin geri kazanımın önemini kavraması ve bu konuda birey olarak yapılması gerekenleri, gündelik hayatlarının bir parçası haline getirmesi hedefiyle farklı eğitim faaliyetlerine de imza atıyor. ÇEVKO Vakfı, Yetkilendirilmiş Kuruluş ilan edildiği 2005 yılından bu yana, eğitim faaliyetleriyle her yıl ortalama olarak yaklaşık 55.000 öğrenciye ulaşıyor ve bugüne dek ulaşılan toplam öğrenci sayısı 818.467 olarak ifade ediliyor. Bunların yanı sıra, çevre konusunda toplumsal bilinci arttırabilmek amacıyla, yetişkin eğitimleri de düzenleniyor.

Bu faaliyetler arasında yer alan çocuklara yönelik eğitici ÇEVKO Çocuk Tiyatrosu, Millî Eğitim Bakanlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri izni ve iş birliği içinde olunan belediyelerin desteğiyle toplam 164 kez sahne aldı. 7- 11 yaş arası çocuklara uygun olarak hazırlanmış, çocukların da interaktif olarak katıldıkları, müzikal oyun, toplam 51 bin 643 öğrenci tarafından izlendi.

Çocuk eğitimlerini interaktif ve sürdürülebilir hale getirmek amacıyla 2011 yılında kurulan ve 2016 yılında yeni ara yüzü ve içeriğiyle tamamen yenilenen www.cevkococuk.org internet sitesinde, öğretmenlere eğitim çalışmalarında yardımcı olmak amacıyla hazırlanmış 9 animasyon filmi ve 7 oyun yer alıyor. Sitede ayrıca eğitimlerin bulunduğu özel bir bölüm, ‘Atıktan Sanata’ sanat sayfası, okullarımızdan gelen çevre konulu etkinliklerin, ÇEVKO Vakfı’ndan haberlerin ve gündemdeki çevre haberlerinin yer aldığı haberler bölümü ile öğretmenlere özel içeriklerin yer aldığı Öğretmenler Odası sayfası da yer alıyor.

Öte yandan ÇEVKO Vakfı, eğitim çalışmalarında vakıf üyesi ve yükümlülüğü üstlenilen sanayi kuruluşları ile iş birlikleri de gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Eğiticinin Eğitimi verilen gönüllüler, ÇEVKO Vakfı’nın hazırladığı ve evsel katı atık ve geri dönüşümle ilgili bilgiler, sunum, eğitim teknikleri ve becerileri konularını kapsayan içerikle, ilkokul öğrencilerine eğitimler veriyor. Son üç senede 9 bine yakın öğrenciye ulaşılan bu projeler arasında, AKÇANSA ile “Yarınları Dönüştüren Çocuklar”, Mondi Tire Kutsan ile “Kutu Kutu Pense”, Ford Otosan ile “Geri Dönüşüm Kahramanları” da yer alıyor.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

“Ara tatil, dijital detoks için iyi bir fırsat”

Dijital Dünyanın Ergenlik Çağına Etkileri: Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu’nun Değerlendirmeleri Dijital dünyanın gölgesinde ergenlik “Ara …