Çocuk İyilik Merkezi Çukurova Üniversitesi bünyesinde hizmete açıldı

Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara ücretsiz ortez protez ve psikolojik rehabilitasyon hizmeti

Çukurova Üniversitesi önderliğinde açılan Çocuk İyilik Merkezi, depremde uzuvlarını kaybeden çocukların ihtiyaç duyduğu tüm psikolojik ve ortopedik rehabilitasyonları ücretsiz karşılayacak. Açılışta konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel “Biz, çocuklarımızın geleceğini şekillendiren bir kuruluş olmayı hedefliyoruz. Bu merkezin başarısı, toplumun birlik ve dayanışması ile mümkün olacaktır” dedi. Fiba Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı ve Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin ise konuşmasında “Destekçisi olmaktan büyük gurur duyduğumuz, ulusal ve uluslararası pek çok kurumun ve bilim insanının sadece çocukların yararı için birlikte çalışacağı bu projenin bilimin ışığında çok paydaşlı bir yapı olarak hayata geçirilmesini çok önemli buluyorum” ifadelerini kullandı. 

Depremde uzuvlarını kaybeden çocuklara ücretsiz ortez protez ve psikolojik rehabilitasyon hizmetleri sunacak olan Çocuk İyilik Merkezi, Çukurova Üniversitesi bünyesinde hizmete açıldı. Merkezin geçici binasının açılış töreni Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Fiba Grubu Kurucu ve Onursal Başkanı ve Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Fiba Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ayşecan Özyeğin Oktay ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Çukurova Üniversitesi liderliğinde, Fiba Grubu ve Hüsnü Özyeğin Vakfı’nın destekleriyle, ulusal ve uluslararası tıp derneklerinin işbirliğiyle hayata geçen Çocuk İyilik Merkezi, 6 Şubat depremlerinden etkilenmiş, 21 yaşından gün almamış tüm çocukların ve gençlerin ihtiyaç duyduğu bütüncül bakım ve rehabilitasyon hizmetlerini ücretsiz olarak sağlamakta. Çocukların ve ailelerinin tüm ihtiyaçları gözetilerek tasarlanan merkez; 1500 m2 alan üzerine kurulan 800m2 binası ile, tek bir çatı altında fiziksel ve psikolojik rehabilitasyon için gerekli tüm cihaz ve donanımla hizmet verecek. Protez, eğitim bursu, rehabilitasyon, psikolojik destek, mesleki eğitim ihtiyaçları için destek almak isteyenler www.cocukiyilikmerkezi.org adresinden başvuruda bulunabiliyor. Geçici binasında hizmet vermeye başlayan merkezin destek verdiği çocuk sayısı şimdiden 133’e ulaştı.

 “Bu merkez çocukların hayata kolaylıkla karışan, sağlıklı, mutlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır”

Açılış konuşmasında 6 Şubat depremlerinden en çok etkilenenlerden birinin çocuklar olduğunu ifade eden Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel şunları söyledi:

“Bilim, insanlık için bir rehberdir ve toplumlar, insan hayatını iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla bilime yatırım yaparlar. Çocuk İyilik Merkezi de bu amacı hayata geçirmek için oluşturulan son derece kıymetli bir projedir. Bu merkez, toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklarımıza, yaşadıkları zorlu süreçte destek olacak ve onların sağlıklı, mutlu ve bağımsız bireyler olarak yetişmelerine yardımcı olacaktır. Merkezimiz, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde afet ve felaketlerden etkilenmiş, 21 yaş dahil olmak üzere çocuk ve gençlerimizin ihtiyaç duyduğu tüm rehabilitasyonları ülkemizin her yerinde ücretsiz olarak sağlamaktadır. Ancak bu merkez sadece bir tedavi merkezi olmanın ötesinde, çocuklarımızı afetlere hazırlamak ve eğitmek gibi önemli bir misyona daha sahiptir. Biz, çocuklarımızın geleceğini şekillendiren bir kuruluş olmayı hedefliyoruz. Onların yaşadıkları travmaları atlatmalarına, bedensel ve ruhsal yaralarını iyileştirmelerine yardımcı olmanın yanı sıra onlara eğitimleri için burs sağlayarak, eğitimlerini sürdürmelerine destek oluyoruz. Çocuk İyilik Merkezi, çocuklarımızın hayatlarını değiştirmek ve onlara umut olmak için toplumumuzun bir araya gelmesinin güzel bir örneğidir. Bu merkezin başarısı, toplumun birlik ve dayanışması ile mümkün olacaktır. Bu dayanışmayı kalıcı binamızla da yaşatmak için özel sektör başta olmak üzere tüm kurumları merkezimizi desteklemeye davet ediyorum.”

 “Çocuk İyilik Merkezi ile yaraları sarmayı ve umutları yeşertmeyi hedefliyoruz”

 33 yıldır ülkemizin sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak için çalıştıklarını belirten Hüsnü Özyeğin Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin şunları ifade etti:

“Ülkemizin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 6 Şubat depremlerinin üstünden yaklaşık 9 ay geçti. Yaşanan bu acı tecrübeyi ne kadar zaman geçerse geçsin unutmak elbette mümkün değil. Bizlere düşen bu acıların yaralarını sarmak ve her zaman umutları yeşertmek için çalışmak. Bugün de bunun için bir aradayız. 6 Şubat depremlerinin ölçeğine baktığımızda, önceki deneyimlerimizden hareketle daha ilk günlerde orta ve uzun vadeli planımızın bir parçası olarak çocuk rehabilitasyonu odaklı merkez fikrini odağımıza koymuştuk. Çukurova Üniversitesi’nin konuyla ilgili girişimlerinden haberdar olunca Sayın Rektör Meryem Hocamızla bir araya geldik. Böylece Çocuk İyilik Merkezi’nin tohumları da atılmış oldu. Maalesef biliyoruz ki Türkiye ne ilk ne de son afetini yaşıyor. Biz bu afetlere her anlamda daha hazırlıklı ve daha donanımlı olmalıyız. Bunu da öncelikle bilgi ve bilimle yapmalıyız. Bu nedenle projenin sadece 6 Şubat depreminden etkilenen çocuklara yönelik bir proje olmamasını, tüm Türkiye’de ve bölgede bir mükemmeliyet merkezi olma vizyonuyla yola çıkmasını da ayrıca önemli buluyoruz.” 

Deprem gibi acı bir gerçeğin karşısında bilim insanlarının ve farklı uzmanlıklardan paydaşların bir araya gelmesinin, ülkemizin en güzel dayanışma örneklerinden biri olduğunu vurgulayan Özyeğin, kalıcı merkezin inşası için de destekçilerin sayısının artacağına ve özel sektörün desteğiyle hızla çalışmaların başlayacağına inandığını ifade etti.

 Yarının teknolojisini bugüne taşıyacak ‘Mükemmeliyet Merkezi’

Çocuk İyilik Merkezi’nin aynı zamanda bölgede uzun soluklu ihtiyaçları giderecek, Ar-Ge çalışmaları ve bilimsel araştırmalar için önemli bir platform oluşturacak bir ‘Mükemmeliyet Merkezi’ olarak konumlanması hedefleniyor. Çocuk İyilik Merkezi’nin en önemli hedeflerinden biri de hizmet verdiği alanlarda gerçekleştirilecek bilimsel çalışmaların koordinasyonu olacak.

Mesleki eğitim de sağlanacak

Çocuk İyilik Merkezi, depremden etkilenen, 21 yaşından küçük tüm çocuklara ve gençlere en ileri teknoloji ile ortopedik ve psikolojik destek vermenin yanı sıra, ihtiyaç duydukları tüm sağlık hizmetleri, eğitim ve meslek edindirme çalışmalarını da sağlıyor. Merkezin hizmetlerine ihtiyaç duyanlar, cocukiyilikmerkezi.org web sitesi üzerinden başvuru yaparak pediatrik, ortopedik ve fiziksel rehabilitasyon ile psikolojik ve psikiyatrik destek alabiliyor. Tedavilerinin tamamlanmasının ardından ise bulundukları bölgede eğitim desteği ve özel eğitim hizmetleri ile meslek edindirme çalışmalarından faydalanabiliyor.

Çukurova Üniversitesi önderliğinde hayata geçirilen Çocuk İyilik Merkezi’nin destekçileri arasında Hüsnü Özyeğin Vakfı ve Fiba Grubu, Çukurova Üniversite Sanayi İş Birliği Vakfı, Türk Pediatri Kurumu, Türk Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneği, Bridge To Türkiye Fund, Turkish Philanthropy Funds, Türkiye Bankalar Birliği ve Amerika’daki Türk Dernekleri Birliği yer alıyor.

 

 

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Huawei ve Fas Hükümeti DigiSchool Projesi ile Ulusal Eğitim Dönüşümünü Destekliyor

  Huawei, Fas’taki DigiSchool 2024 projesinin başarıyla tamamlandığını duyurdu ve Krallık’taki tüm öğrenciler için dijital …