ÇOCUKLAR PERA EĞİTİMİ’NİN YAZA ÖZEL YARATICI ATÖLYELERİNDE BULUŞUYOR

Pera Müzesi eğitim programları, İstanbul’da Deniz Sefası ve Sarsılan İmge sergilerinden ilhamla hazırlanan, yaza özel çocuk atölyeleri sunuyor. 7 Temmuz – 4 Ağustos tarihlerinde 4-12 yaş aralığındaki çocuklara yönelik geliştirilen atölyelerdeki üretimler, 15 Ağustos – 30 Eylül tarihleri arasında Yaz Yaz Yaz ‘18 sergisinde bir araya geliyor.

Pera Müzesi, yaz etkinlikleri kapsamında,4-12 yaş aralığındaki çocuklara özel tasarlanan onbir farklı atölye sunuyor.07 Temmuz – 04 Ağustos tarihleri arasında, bir ay boyunca devam edecek atölyelerde çocuklar, organik ve geri dönüştürülen malzemeler, pleksi, porselen ve renkli kartonlar kullanarak çeşitli objeler üretiyor. Yaz atölyelerine katılan çocukların yaratıcı üretimleri, 15 Ağustos – 30 Eylül tarihleri arasında Pera Eğitim Atölyesi’nde Yaz Yaz Yaz ‘18 başlıklı sergide bir araya getiriliyor. Çocukların eserleri aynı zamanda dijital olarak da izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

4-6 yaş grubu yazın keyfini çıkartıyor

4-6 yaş grubuna özel düzenlenen atölyeler, yaz mevsimini ve mevsimin olanaklarını düşünmeye davet ediyor. Denizin Altı Ellerimin Altında: Dönence atölyesinde katılımcılar, denizde ve deniz kenarında yaşayan canlıları hayal ederek, renkli karton ve evaları deniz canlıları şeklinde kesiyor, çeşitli boyalar ve sünger fırçalarla kendi dönencelerini yaratıyor.

İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji sergisinden hareketle oluşturulan Eyvah Başıma Güneş Geçmesin! atölyesi, çocukları yazın kavurucu sıcaklarına hazırlıyor. Katılımcılar bu atölyede, renkli kartonlar kullanarak güneşli günlerde keyifle takabilecekleri, birbirinden renkli yaz şapkaları tasarlıyor.

Denizdeki Dostlarım atölyesi, deniz altındaki bitki örtüsünü ve canlıları mercek altına alıyor. Katılımcılar, hayallerindeki deniz altı yaşamını yaratmak için kartondan deniz tabanı oluşturuyor, keserek üzerini boyadığı balıklar ile kağıttan yaptığı yosunları da ekleyerek, deniz altı sahnesini oluşturuyor.

Sarsılan İmge: Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar sergisinde yer alan sanatçı Melike Şerbet’in eserinden yola çıkarak oluşturulan Şekerden Kule atölyesi, bina tasarımına odaklanıyor. Aynı düzlemde birbirini tekrar ederek bir kareden, kaç farklı bina tasarlanabileceğinin yanıtını arayan atölyenin malzemesini küp şeker oluşturuyor.

7-12 yaş grubu yaşam alanlarını inceliyor

7-12 yaş grubuna özel düzenlenen atölyeler, hem yaşanılan çevreye hem de hislerle şekillenen ifadelere yeni bir bakış sunuyor. Duygu, düşünce ve hislerin yüzlerdeki ifadeyi ne denli etkileyebileceğini gösteren Komik Yüzler Kitabı atölyesinde katılımcılar, güneş yanığı, üşüme gibi hislerden yola çıkarak oluşturdukları ifadelerden bir yaz tatili kitabı tasarlıyor.

Değişimi belgelemeyi hedefleyen Parlak ve Renkli Portreler atölyesi, Sarsılan İmge: Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar sergisi sanatçılarından Aytuna Cora’nın “Değişim hem fiziksel hem de zihinseldir.” sözünü çıkış noktası olarak belirliyor. Katılımcılar atölye kapsamında, önce eski vesikalık fotoğrafını inceliyor, ardından bugünkü haliyle karşılaştırarak, değişimi yorumluyor.

Yaşadıkları dönemde dünyanın en güçlü hayvanları olarak bilinen dinozorları konu edinen Dinozorlar Hayatta! atölyesi, bu hayvanlar üzerine düşünmeyi, beslenme alışkınlıkları ve yaşam şekillerinin insanlardan farklılıklarını ortaya koymayı hedefliyor. Katılımcılar atölye sonunda geri dönüşümlü malzemeler kullanarak birer dinozor maketi yaratıyor.

Sanatçı Esma Burcu Sereli’nin Sarsılan İmge: Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yapıtlar sergisinde yer alan işlerinden hareketle oluşturulan Tabak Tabak Üstüne: Evdeki Yaşantım atölyesinde katılımcılar, sevdikleri ev aktivitelerini çeşitli boy ve modellerdeki tabaklara çiziyor, ardından çizimlerini ifade edebilecekleri defterlerini tasarlayarak, hikayelerini yazıyor.

Yaşanılan çevrenin fark edilmesini amaçlayan Dev Binalar atölyesinde katılımcılar, çevrelerindeki orman, park, oyun alanı ve yüksek binaları düşünüyor, hayallerindeki yaşam alanlarını tasarlıyor.

İstanbul’da Deniz Sefası: Deniz Hamamından Plaja Nostalji sergisini gezen katılımcılar, Kağıt Helvadan Yaz Pastaları atölyesinde, krem şantilerini gıda boyaları ile renklendirip pasta oluşturuyor, ardından papatya, ortanca, lavanta gibi yaz çiçekleriyle süsleyip, mevsim meyvelerinden kiraz, dut ve karpuz ile tatlandırıyor.

Çocuklar için Ses ve Hareket Atölyesi, çocukların denizin sesleri ve hareketleri ile ilişki kurmalarını sağlıyor. Katılımcılar, soundpainting ismi verilen işaret dili sayesinde dinlemeyi, seçim yapmayı, paylaşmayı ve kendini istediği biçimde ifade etmeyi öğreniyor.

Pera Müzesi’nin tüm atölyelerine katılım bedeli kişi başı 45 TL’dir. 10 kişilik kontenjanı bulunan atölyelerin biletleri Biletix üzerinden temin edilebilir.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Sarılmak stres seviyesini düşürüyor, bağlılığı ve mutluluğu arttırıyor!

Fiziksel temasın çeşitli şekillerde insanların birbirleriyle etkileşimde bulunması hali olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz, …