Cumhuriyetin 100. Yılında Umudun Yeniden İnşası: 100. Yıl Köyü

Hem yerel hem de ulusal düzeyde kalkınmayı odak noktasına alarak sürdürülebilir gelişimi destekleyen 100. Yıl Köyü Projesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında umut ve dayanışmayı desteklemek amacıyla Hatay’da hayata geçiriliyor. Gülmek İyileştirir Derneği, Jandarma Asayiş Vakfı, Mustafa Kemal Üniversitesi, onlarca bireysel ve kurumsal gönüllü, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel amaç ve değerlerini iyilik vizyonuyla faydaya dönüştüren bir projenin temellerini atıyor.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılına armağan edilen 100. Yıl Köyü Projesi; yeşeren umutların, dayanışmanın ve iyiliğin sembolü olarak yaşamları güzelleştirecek bir başlangıcı işaret ediyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Kampüsü içerisindeki Jandarma Asayiş Vakfı Yerleşkesi’nde kurulmakta olan 100. Yıl Köyü’nün ilk üç yıl ücretsiz olarak depremzede ailelerin yararına sunulduktan sonra, Mustafa Kemal Üniversitesi Öğrenci Yurdu ve çeşitli üniversite birimleri yönetiminde kullanılmaya devam etmesi planlanıyor.  Sürdürülebilir barınma, eğitime destek, yerel üretimde kalkınma ve istihdamın artması gibi önemli amaçları destekleyen proje, toplumsal dönüşüm için güçlü bir temel oluşturuyor.

120 dönümlük bir arazi içerisindeki 300 ev, destek birimleri ve istihdam atölyeleri ile Hatay’a hayat katacak bu büyük yapılanma binlerce üniversiteliye cumhuriyetin temel amaçlarının yaşatıldığı bir ekosistem oluşturarak yıllar boyu destek verecek.

Oyuncu Uğur Aslan, Oyuncu ve Sunucu İlker Ayrık ve Sanatçı Jehan Barbur’un iyilik elçileri arasında yer aldığı 100. Yıl Köyü Projesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerini yaşama ve yaşatma misyonunda bir araya gelmek isteyen herkesi “100. Yılda Umut Var!” demeye davet ediyor.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Adıyaman Aslan Selim Anadolu Lisesi açılış töreni gerçekleştirildi

Yüzyılın felaketi ile depremden etkilenen Adıyaman’ın yaralarını sarmak üzere inşaatına başlanan Aslan Selim Anadolu Lisesi …