“Deneme sınavlarını asla kenara atma”

30 bin öğrenciye canlı YKS hazırlık dersleri veren Problemdoktoru.com’un CEO’su Talha Karakaş, öğrencilere deneme sınavlarındaki yanlış yaptıkları soruları mutlaka gözden geçirmelerini, stresi önlemek yerine elinden gelenin en iyisini yapmaya odaklanmayı öneriyor. Ayrıca, eksik oldukları konuları belirleyip haftalık planlamayla çalışmanın önemine vurgu yapıyor. 

Yeni eğitim sezonunun yaklaşmasıyla, özellikle lise öğrencileri arasında YKS maratonu ağırlık kazanıyor. Dershanelerin yüksek maliyeti ve yollarda harcanan zaman sorununa karşı çevrimiçi eğitim platformları da son yıllarda sıkça tercih ediliyor. Geçen yıl 30 bin öğrencinin üniversite sınavlarına hazırlanırken tercih ettiği problemdoktoru.com; canlı dersleri, 7 gün 24 saat boyunca sınırsız soru cevaplama imkanı ve her öğrenciye özel olarak verdiği profesyonel koçluk desteğiyle öne çıkıyor.

 “Eksik konuların listesi yapılmalı”

Binlerce öğrenciye eğitim veren Problemdoktoru.com CEO’su Talha Karakaş, YKS sınavına hazırlanırken öğrencilerin dikkat etmesi gereken kritik noktalara dair uyarılarda bulunuyor. Denenme sınavı analizlilerinin hem özgüven hem de öğrenme açsısından önemli olduğunu vurgulayan Karakaş, “Çözülen deneme sınavları asla bir kenara atılmamalı, üzerinde en az 1 saat vakit geçirilmelidir. Doğru cevaplanamayan sorular tekrar çözülmeli ve ilgili konuların üzerine gidilmelidir” dedi.

Ders yoğunluğunun öğrencilerin gözünü korkuttuğunu da belirten Karakaş, “Öncelikle tüm dersler açısından eksik olunan konuların bir listesi yapılmalı, bu konular haftalık planlara yayarak üzerinde çalışılmalıdır” dedi. Öğrencilerin sınav maratonun stresli olmasının da doğal olduğunu belirten Karakaş, stresi çözme ve azaltma çabalarının ana odağın önüne geçtiğini belirtiyor. Bu sebeple stres ve kaygılarla ilgilenmek yerine, güçlü bir motivasyonla, verimli ve planlı biçimde çalışmaya devam etmeyi öneriyor.

Her ders öğrencinin seviyesine göre veriliyor 

Klasik dershane eğitim stratejisini değiştiren problemdoktoru.com, öğrencileri toplam seviyeleri üzerinden değil her derste gösterdikleri başarıya göre sınıflara ayırıyor. Örneğin bir öğrenci fizik dersini ileri seviye sınıfında alırken, eksikleri olduğu matematik dersini temel seviye sınıfında alabiliyor. Canlı dersler için geliştirilen özel sistemde ise öğrenci yalnızca öğretmenini görüyor ve duyuyor, hiçbir öğrenci diğer öğrencileri görmüyor ve duymuyor. Öğretmene soracaklarını yazarak soruyor ve sorduğu soruları diğer öğrenciler okuyamıyor. Böylece hem konsantrasyonunu bozacak etmenlerden uzak kalıyor hem de dilediği soruyu çekinmeden sorabiliyor. Öğrencilerin gelişimini, eksik kaldıkları noktaları, mental durumlarını takip eden profesyonel öğrenci koçları ise esnek çözümler geliştirerek sınav maratonunun başarılı geçmesine katkı sunuyor.

Derslerin tamamı kayıt altına alınıp öğrencinin kendi paneline yüklendiği için öğrenci dilediği zaman anlamadığı konuyu tekrar izleyerek pekiştirme imkanı da buluyor.

Teenage female student at home looking listening online lesson webinar teacher on laptop screen. Virtual communication, video call chat conference. E-education technology adolescence distance learning
Online Course Concept. Point of view of female student sitting at table, writing in notebook, taking notes, using laptop, having online class with English teacher. Remote distant studying from home

Tüm dersler yüzde 100 canlı, önceden kaydedilmiş videolar yok 

Problemdoktoru.com’da tüm derslerin yüzde 100 canlı şekilde işlendiğinin altını çizen Talha Karakaş, sistemde önceden kaydedilen videolar ile ders yapma sürecinin Problem Doktoru’nda hiçbir zaman yeri olmayacağını belirtti.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Öfke için itfaiyeci modeli! “Önce söndür sonra sebebini araştır”

Öfke sırasında verilen tepkiler arasında küsme, surat asma, bağırma, çağırma veya azarlama gibi davranışların yer …