DEVLET ÜNİVERSİTESİNDEN AYLIK BURS

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’ne yeni açılan Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölümü’nü tercih eden öğrencilere, aylık 1.300 TL karşılıksız burs ve yurt imkânı sağlanacak.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Akyol, Türkiye’de yüzde 100 İngilizce eğitim verdiklerini belirtti. Akyol, tercih eden öğrencilere 600 TL karşılıksız doğuş bursu, ilk üç sırada kazanan öğrencilere ise 700 TL YÖK bursu verileceğini söyledi.

Hayvansal Üretim ve Teknolojileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ethem Akyol konuşmasına şöyle devam etti:
“Bölümümüz 2013’te kuruldu, kısa sürede akademik altyapısını tamamlayarak 2015-2016 eğitim öğretim yılında lisans, 2017-2018 eğitim öğretim yılında yüksek lisans ve 2018-2019 eğitim öğretim yılında İngilizce ve Türkçe olarak doktora programı açıldı. Yüzde 100 İngilizce bilen ziraat mühendisleri yetiştiriyor. Bu da mezunlara yurtiçi ve yurtdışı kamu ve özel sektörde istihdam imkânı veriyor.

20-25 KİŞİLİK SINIFLARDA EĞİTİM
ÖSYM’ye bildirilen kontenjan 15, yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte 20-25 kişilik sınıflarda eğitim yapılacak. Bu durum, öğrencilerin daha verimli bir uygulamalı eğitim almalarını sağlayacak. Hayvansal üretimle ilgili büyük baş hayvan çiftliği (süt ve besi) küçük baş hayvan çiftliği (koyun ve keçi) tavukçuluk (et ve yumurta) ve arıcılık işletmesi kurulmuş olup öğrencilerimizin uygulamalı eğitim açısından en iyi imkânlara sahip olmaları sağlandı.

HER ÖĞRENCİYE KARŞILIKSIZ BURS VE YURT
Her öğrencimize iki kişilik odalarda yurt olanağı sağladık. Bu bölümü kazanan öğrencilerin, barınma problemi olmayacak. Ayrıca her öğrenciye 600 TL karşılıksız doğuş bursu, ilk üç sırada kazanan öğrencilere ise 700 TL YÖK bursu verilecek. Öğrencilerimiz, KYK bursu veya kredisinden de yararlanabilecek.

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN İŞ SORUNU YOK
Mezun öğrencilerimiz, başta Tarım Bakanlığı olmak üzere bakanlıklarda, üniversiteler ve araştırma kuruluşlarında, bankalarda, kalkınma ajansları ve belediyeler gibi kamu kuruluşları yanında hayvancılık işletmeleri ve organizasyonları, tarımsal kooperatifler, yem üretim ve pazarlama firmaları, kuluçkahane ve kesimhaneler, ziraat odaları, laboratuvar kurma ve işletme, tarımsal danışmanlık, tarımsal örgütler, birlikler gibi özel sektör veya sivil toplum kuruluşlarında istihdam edilebilmelerinin yanı sıra, kendi işletmelerini kurarak iş pozisyonuna da geçebilirler. Bölümümüzde çok sayıda ulusal ve uluslararası projeler yürütülecek.”

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Mektebim Koleji Karaman’da Eğitimin Yeni Adresi Olacak!

Mektebim Koleji, kampüs ağına Karaman’ı da ekledi. Karaman Kampüsü’nün lansmanı, New Karaman Otel’in konferans salonunda …