DİL SINIFLARININ MÜFREDATI GÜNCELLENDİ

Yabancı dil ağırlıklı eğitim veren pilot okullarda uygulanmak üzere 5 ve 6’ncı sınıfların İngilizce müfredatı güncelleme çalışmaları tamamlandı.

Öğretim programlarında özellikle iletişimsel becerilerin geliştirilmesine yönelik kazanımlar ve bu kazanımlara uygun, günlük kullanıma yönelik kelimeler, kelime grupları ve deyimlere yer verildi. Müfredata uygun hazırlanan destek materyalleri de öğrenci ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu.
MEB, yabancı dil ağırlıklı eğitim veren pilot okullarda uygulanmak üzere 5 ve 6’ncı sınıfların İngilizce müfredatını güncelleme çalışmalarını tamamladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) eğitimde niteliği artırma politikaları içinde yer alan öğrencilerin en az bir yabancı dili yazılı ve sözlü iletişim kurabilecek şekilde iyi derecede öğrenmesini sağlamak amacıyla 2017-2018 eğitim öğretim yılında 81 il valiliğinden isimleri bildirilen toplamda 779 ortaokul ile imam hatip ortaokulunda yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulaması düzenlendi.

Yabancı dil eğitiminin etkili ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için öğrenci ve velilerin talepleri dikkate alınarak, okulların imkân ve şartları doğrultusunda isteyen okullarda uygulama pilot olarak geçen yıl başlatıldı.

Bu kapsamda, ortaokul 5’inci sınıfta olanak ve şartları uygun olan okullarda isteğe bağlı olarak 18 ders saatine kadar yabancı dil dersi öğretimi yapılabiliyor. Böylece tüm şubelerde yabancı dil ağırlıklı eğitim yapma zorunluluğu ortadan kaldırıldı, uygulamanın tamamen öğrenci ve veli talepleriyle okulların imkân ve şartları dahilinde yapılması sağlandı.

ÜNİTE SAYILARI AZALDI
Yabancı dil ağırlıklı eğitim yapılan okulların ilgili şubelerinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında ülke genelinde pilot olarak uygulanacak 5 ve 6’ncı sınıfların İngilizce dersi müfredatı ile bu programlar doğrultusunda destek materyalleri hazırlandı.

2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulama yapılan okullardaki yabancı dil ağırlıklı 5’inci sınıf İngilizce dersi öğretim programı toplamda 40 üniteden oluşurken, sahadan 40 ünitelik bu programın yoğun olduğuna yönelik dönüşlerin gelmesi nedeniyle söz konusu program güncellenerek sadeleştirilerek, ünite sayısı toplam 36’ya indirildi.

Öğretim programlarında özellikle iletişimsel becerilerin geliştirilmesine yönelik kazanımlar ve bu kazanımlara uygun, günlük kullanıma yönelik kelimeler, kelime grupları ve deyimlere yer verildi. Program hazırlanırken Avrupa Dil Öğretimi Ortak Çerçeve Programı esas alındı.

TELAFFUZ BÖLÜMLERİ EKLENDİ
Ayrıca, 2018-2019 yılında ülke genelinde pilot olarak uygulanacak öğretim programları doğrultusunda öğretmen ve öğrencilere yönelik 5 ve 6’ncı sınıf İngilizce destek materyalleri de hazırlanarak, öğretmen ve öğrencilere alternatifli olarak sunuldu. Öğretim programları doğrultusunda hazırlanan materyallere telaffuz bölümleri dahil edildi.

Tüm materyallerin hazırlanma sürecinde milli ve manevi değerler gözetilirken, kültürel farkındalığı destekleyecek ögelerden de faydalanıldı. Destek materyallerinin alternatifli olarak hazırlanmasıyla öğretmenlere istedikleri materyali seçme olanağı tanındı. Hangi materyalin kullanılacağına dersin zümre öğretmenleri kurulu karar verebilecek.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Okullardaki hijyen eksikliği hem akademik başarıyı hem de sağlığı tehdit ediyor!

Çocuklara kişisel hijyen alışkanlığı kazandırılmalı! Dağınık ve kirli okulların çocukların okula bağlılığını azaltacağını ve akademik …