EĞİTİM İÇİN ÇOCUĞUNUZUN İLKOKULA BAŞLAMASINI BEKLEMEYİN

“Erken çocukluk dönemi” yani çocuklardaki 0-6 yaş arasındaki zamanı kapsayan süreç, çocukların ruhsal ve fiziksel olarak gelişim yaşadığı öğrenmenin en yoğun olduğu, kültürel normların geliştiği ve temel alışkanlıkların edinildiği dönemdir. İnsanın yaşamı boyunca sağlığını, öğrenme becerilerini ve davranışlarını etkileyecek temellerin atıldığı bu dönemde eğitimin önemine dikkat çeken Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ velilere önerilerde bulundu.

Okul öncesi eğitim tüm dünyada hassas bir konu ve UNICEF, okul öncesi eğitim kurumlarını “yaşama en iyi başlangıç” yeri olarak görüyor. Bu yüzden ilkokul öncesinde nitelikli bir eğitim almak, çocukların başarılı bir geleceğe sahip olması için önem taşıyor.

Bahçeşehir Koleji Erken Çocukluk Eğitiminde çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini destekleyen eğitim içeriğiyle ön plana çıkıyor. STEM+A, Yabancı Dil Eğitimi, Kodlama ve Robotik Eğitimi, Beyin Temelli Öğrenme, ReggioEmilia ve High/Scope gibi uluslararası eğitim model ve yaklaşımları üzerine kurulu Bahçeşehir Koleji Erken Çocukluk Eğitimi, etkili iletişim kurabilen, özgüveni yüksek, çevreye karşı duyarlı, teknolojiyi ve yabancı dili etkin kullanabilen, sorumluluk sahibi bireyler yetiştiriyor.

Kodlama Eğitimi 5 Yaşında Başlıyor

Geleceğin dili kodlama ile erken yaşlarda tanışmak da çocukların gelecekte daha karmaşık kodlama dillerini kolaylıkla öğrenmesini sağlıyor. Yakın gelecekte her türlü üretimin temelinde yazılımın yer alacağının öngörüldüğünü belirten Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, yazılım dili olan kodlamanın önemine dikkat çekerek şunları belirtiyor:”Bahçeşehir Koleji’nde Türkiye genelindeki tüm kampüslerimizde 5 yaşından itibaren uyguladığımız Kodlama ve Robotik dersleriyle, öğrenciler erken yaşlardan itibaren kodlama diliyle tanışıyor. Yaş gruplarına göre düzenlenen Kodlama ve Robotik dersleri, erken çocuklukta kodlama diliyle tanışan çocuklara gelecekte yazılım üretme konusunda yaşıtlarının önüne geçme olanağı sunuyor.”

Erken Çocukluk Eğitiminde Yenilikçi Eğitim Modelleri

Dünyanın yeni bir sanayi devrimine hazırlandığını söyleyen Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, geleceğe yön veren bir nesil için eğitimin önemine değiniyor. Farklı disiplinleri bir arada edindirme ilkesiyle proje odaklı bir eğitim modeli olan STEM+A, çocukları 21. yüzyılın dünyasına yön veren bireyler olarak hazırlamak üzere Bahçeşehir Koleji’nin Türkiye genelindeki tüm kampüslerinde erken çocukluk eğitiminden itibaren uygulanıyor.  Erken çocukluk eğitiminde 4 ve 5 yaş gruplarında okullara göre farklılık gösteren “Çift Dilli Eğitim” ya da “HalfDay English” ile etkin yabancı dil eğitimi de bu yenilikçi eğitim yaklaşımlarından biri. Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Kolejinde erken çocukluk eğitiminde yabancı dil eğitimine dair yaklaşımlarının, çocuklara dili “öğretmeyi” değil, “edindirmeyi” hedeflediğini söylüyor.

Geleceğe Yön Verecek Bir Nesil İçin 21. Yüzyıl Becerilerine Odaklı Eğitim Modelleri 

21. yüzyıl becerilerine odaklı bir eğitim, öğrencilerin geleceğini değişen dünyasına kolaylıkla uyum sağlamasını için gerekli donanıma sahip olarak yetişmesini sağlıyor. Bahçeşehir Kolejinde bu amaçla erken çocukluk eğitiminden itibaren 21. yüzyıl becerilerini edindirmeye odaklandıklarını söyleyen Özlem Dağ; “Erken çocukluk eğitiminden itibaren çocuğun analitik ve kritik düşünme yeteneklerini geliştirmeye odaklanıyoruz. Bu amaçla Bahçeşehir Koleji’nde erken çocukluk eğitimini tamamlayan öğeler olarak Mathazone Matematik Eğitimi; 3–6 yaş arası öğrenciler için aşamalı olarak hazırlanan, sembol çalışmaları, ses çalışmaları ve anlama-anlatım çalışmalarından oluşan okuma yazmaya hazırlık programı; finans okuryazarlığı gibi yenilikçi eğitim model ve uygulamalarına yer veriyoruz.” diyor.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Mektebim Koleji Karaman’da Eğitimin Yeni Adresi Olacak!

Mektebim Koleji, kampüs ağına Karaman’ı da ekledi. Karaman Kampüsü’nün lansmanı, New Karaman Otel’in konferans salonunda …