GENÇ MUCİTLER NASA JPL BULUŞ YARIŞMASI İLE SAHNEYE ÇIKIYOR

Özdisan Elektronik’in destekleriyle, NASA’nın Jet İtki Laboratuvarı (JPL) tarafından düzenlenen prestijli JPL Buluş Yarışması’nın Türkiye ayağı, bu yıl “Kağıt Sepete” konseptiyle 9 Aralık’ta Doğuş Üniversitesi Dudullu Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Teknoloji ve inovasyon alanında 40 yılı aşkın deneyimiyle, Türkiye’nin elektronik sektöründe öncü kuruluşu olan Özdisan Elektronik, genç zihinleri bilim ve teknolojiyle buluşturmaya devam ediyor. Özdisan Elektronik’in katkılarıyla gerçekleşen NASA JPL Buluş Yarışması’nın Türkiye ayağı, bu yıl “Kağıt Sepete” konseptiyle 9 Aralık 2023 tarihinde Doğuş Üniversitesi Dudullu kampüsünde gerçekleşecek.

Türkiye’nin dört bir yanından cesur ve yenilikçi zihinlerin bir araya geleceği bu platformda, 50 farklı okuldan takım ve bilim hobicileri, gerçek dünya sorunlarına akıllı ve yaratıcı çözümler geliştirecek. Mühendislik ve tasarımın sınırlarını zorlayacak bu yarışmada, katılımcılar kendi cihazlarını tasarlayarak bilimi eğlenceli ve etkileşimli bir deneyime dönüştürecekler.

Bu yıl “Kağıt Sepete” konseptiyle gerçekleştirilen yarışmada, en yaratıcı, en sıra dışı, en artistik, en küçük ve en hafif tasarımlarla dereceye girenlere plaket ve ödül verilecek.

Bu yarışmalarla birlikte gençlerin bilim ve teknolojiye olan tutkularını pekiştirdiklerini ifade Özdisan Elektronik Genel Müdürü Mustafa Yurttaş: “Özdisan Elektronik olarak, 40 yıllık birikimimizi genç nesillerin eğitimi ve gelişimi için kullanmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Attığımız yenilikçi adımların yanı sıra teknolojik ilerlemenin ön saflarında da konumlanarak geleceğin parlak zihinlerine ilham kaynağı olmanın ötesinde, onlara bilim ve teknoloji dünyasının kapılarını aralamakta öncü bir rol üstleniyoruz. NASA JPL Yıllık Buluş Yarışması’nın Türkiye finalleri, bu ilerlemeye tanıklık etmekle birlikte, öğrencilerimize gerçek hayatın mühendislik sorunlarına karşı yaratıcı düşünmeyi ve pratik çözümler geliştirmeyi öğretme misyonumuzun bir parçası. Bu yılki ‘Kağıt Sepete’ konsepti, basit bir görev gibi görünse de aslında gençlerimizin analitik düşünme, tasarım ve mühendislik becerilerini sınama fırsatı sunuyor. Yarışma boyunca, katılımcıların özgün cihazlar tasarlayarak ve test ederek elde ettikleri deneyimler, onları sadece yarının mühendisleri değil aynı zamanda yaratıcı problem çözücüler olarak da donatıyor. Özdisan Elektronik olarak, gençlerimize bu yolculukta hem rehberlik ediyoruz hem de onların başarılarını kutlamak için yanlarında yer alıyoruz. Onların bu tutkulu çabaları, Türkiye’nin teknolojik dönüşümüne de katkı sağlayacaktır. dedi

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

EĞİTİM SORUNLARINA ÇÖZÜM, EĞİTİMİN YILDIZI SEÇİLEN 24 DEĞERLİ ÖĞRETMENDEN GELDİ

Anadolu Vakfı’nın başarılı, mutlu ve sağlıklı öğrenciler yetiştirmek için yaratıcı çözümler geliştiren eğitimcilerle buluşmayı hedefleyen …