GÜNÜMÜZ BECERİLERİNE HİTAP EDİLECEK

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve ATÖLYE iş birliğiyle, 2018 – 2019 akademik yılında yeni bir yüksek lisans programı hayata geçiriliyor. 21. yüzyılın beceri ve yetkinliklerine uygun şekilde tasarlanan “LITE: Öğrenme, İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik” yüksek lisans programı Eylül ayında eğitime başlayacak.

Yenilikçi ve öncü olma misyonunu kurulduğu ilk günden itibaren koruyan İstanbul Bilgi Üniversitesi, lisansüstü eğitimde büyümeye ve uzmanlığını derinleştirmeye devam ediyor. BİLGİ, ATÖLYE iş birliğiyle, 2018 – 2019 akademik yılında LITE: Öğrenme, İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik (LITE: Learning, Innovation, Technology and Entrepreneurship) yüksek lisans programını hayata geçiriyor. Program, öğrenen ve öğreten değil; birlikte öğrenilen bir yapıya sahip. Birlikte öğrenme, kendini baştan yaratma ve ışığı takip etme sloganlarını sahiplenen program, günümüz dünyasında başarılı olabilmek için gereken yetkinlik ve becerileri kazandırmayı hedefliyor.

21. yüzyılın ihtiyaçları: teknoloji, girişimcilik ve inovasyon

İş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik olarak tasarlanan, 21. yüzyıl yetkinlikleri etrafında şekillenen LITE: Öğrenme, İnovasyon, Teknoloji ve Girişimcilik yüksek lisans programı öğrencilerine, girişimci bir bakış açısı ve hedeflerine yönelik adım atabilme ve sonuç alabilme becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Programda inovatif iş fırsatlarını belirleyip bu fırsatları çeşitli sektörlere uygulayabilen potansiyel değişim öncüleri yetiştirilecek. Günümüz teknolojisiyle şekillendirilen program öğrencilere, yeni ve gelişmekte olan teknolojilerin girişimcilik açısından önemini aktararak girişim sürecinde fikir üretme, geliştirme, yatırımcıya sunma, şirketleşme, reklam ve pazarlama teknikleri konularında da uzmanlık kazandıracak.

Öncelikli olarak küresel düşünmenin, dünya ve günümüz trendlerinin, toplumun geleceği kavramının ele alınacağı program doğrultusunda, öğrencilerin kurumların yapısını kavrayarak onları nasıl dönüştürebileceğine odaklanılacak. Program, son döneminde ise “insan”ı merkeze alarak öğrencilerin ilgili becerileri farkına varmalarını ve bu yolla değişim öncüleri olmalarını hedefliyor.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

“İklim uyumu ve hafifletme ihtiyaçları için yıllık 1,5 trilyon dolar gerekiyor.”

  İklim değişikliğiyle mücadelede ne kadar yol alınabildi?  Konferanslarda alınan kararlar ne kadar etkili? Doç. …