HİSAR OKULLARI’NIN DÜZENLEDİĞİ EĞİTİME DÜNYADAN VE TÜM TÜRKİYE’DEN YOĞUN İLGİ

ÖĞRENCİLER KODLAMA ÖĞRETMENİ OLDULAR

 Bu yıl altıncı kez düzenlenen Hisar Coding Summit (Hisar Kodlama Zirvesi), 25 ve 26 Nisan tarihlerinde salgın önlemleri nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirildi. Etkinliğe yurtiçinden 90, yurtdışından 30 olmak üzere toplam 120 öğrenci katıldı. Türk öğrencilerin yabancı öğrencilere İngilizce eğitim de verdiği zirvede girişimcilik, programlama, 3 boyutlu tasarım gibi konuları içeren 12 farklı dalda 21 atölye düzenlendi.

 Bu defa öğrenciler öğretmen oldular

Bilgisayar Eğitimi Bölümü mentorluğunda Hisar Okulları lise öğrencileri tarafından verilen eğitimin ilk gününde yurtdışından katılımcılar için İngilizce atölyeler düzenlendi. Atölyelerde ACS, St Paul’s Juniors, Windward School, Al-Shawa ve AFS gibi 3 kıtadaki 5 farklı ülkeden katılan öğrenciler eğitim aldı. 26 Nisan günü ise tüm Türkiye’deki devlet okullarından ve özel okullardan kayıt olan öğrencilerle Türkçe atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

 21 atölye çalışması gerçekleştirildi

Fusion360, Scratch, SonicPi, Swift, Restful, Girişimcilik, Unity, Java, Python, HTML, Arduino, Microbit başlıklarında 13’ü Türkçe 8’i İngilizce düzenlenen 21 atölyeye katılan öğrenciler eğitim bitiminde ilgi duydukları alanda örnek çalışmalar ortaya koydular.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

EĞİTİM SORUNLARINA ÇÖZÜM, EĞİTİMİN YILDIZI SEÇİLEN 24 DEĞERLİ ÖĞRETMENDEN GELDİ

Anadolu Vakfı’nın başarılı, mutlu ve sağlıklı öğrenciler yetiştirmek için yaratıcı çözümler geliştiren eğitimcilerle buluşmayı hedefleyen …