İTÜ’DEN PETROL ARAMA FAALİYETLERİNE DESTEK

İTÜ VE TPAO, TÜRKİYE’NİN ENERJİDE DIŞA BAĞIMLILIĞINI AZALTMAK AMACIYLA GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İTÜNOVA Teknoloji A.Ş. örnek bir iş birliğine imza attı. İş birliği kapsamında İTÜ, TPAO’nun petrol arama faaliyetleri kapsamında, ihtiyacı olan personelin eğitimine katkı sağlayacak.

İTÜ’nün deneyimli akademik kadrosu, TPAO’nun kendi personeli ve hizmet aldığı firmaların personellerine sertifikalı eğitim sağlayacak. Bu eğitimler kapsamında, açık denizlerde geçerli eğitimlerin uluslararası standartlara uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi sağlanacak.

TPAO, iş birliği kapsamında İTÜ’nün bu eğitimleri sağlaması için gerekli alt yapı ve fiziki koşulların iyileştirilmesini üstlenecek. Oluşturulan bu eğitim projesi sayesinde, gelecek 10 yıl içerisinde milyon dolarlık eğitim ücretinin ülkemizde kalması ve Türkiye Petrolleri’nin eğitim alacak yaklaşık 900 personelinin yetkinliğinin artırılması sağlanacak. Bu şekilde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Millileştirme stratejisi doğrultusunda önemli bir yerlileştirme çalışması gerçekleştirilmiş olacak. Böylece, ülkemizdeki teknik eğitim kapasitesinin de hidrokarbon arama ve üretim faaliyetleri ile eşgüdümlü olarak artması sağlanacak.

İTÜ REKTÖRÜ PROF. DR. KARACA:

“ÜLKEMİZ KAZANIMLARINA BİR KATKI DAHA SAĞLAYACAĞIZ”

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, TPAO ile işbirliği kapsamında, petrol arama ve üretim faaliyetleri çerçevesinde, gerekli tüm personelin eğitimlerine katkı sağlayacakları bir model üzerinde çalıştıklarını belirterek, “Bugün bu protokol ile bir ilki daha gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin kalkınmasında her zaman öncü olan İTÜ, petrol arama süreçlerinde yetkin personel yetiştirilmesi ve sertifikalandırılmasına destek olacak. Bu işbirliğinin ülkemiz kazanımlarına katkı sağlayacağını biliyor ve gurur duyuyorum” dedi.

İTÜ’nün bütün imkanlarını ülkemizin bekası ve geleceği için açmaya hazır olduklarını dile getiren Prof. Dr. Karaca, “Üniversitemizin asli görevlerinden biri bilgi aktarımı. Sektördeki bilgi birikiminin ülkemizde kalması, burada gelişmesi önemli. Böylece dışarıdan destek almaktan kaynaklanan mali kayıplar da azalacak, ülkemizde bu alanda bir birikiminin oluşması ve ilgili organizasyonlara aktarımı da dışarıya karşı daha dik durmamızı sağlayacaktır. Bu yolda üstün gayretle atılan adımlardan dolayı TPAO Genel Müdürüne ve ekibine teşekkür ederim.” diye konuştu.

İş birliği kapsamındaki bu eğitim programı ile Türkiye’de, açık denizlerde çalışacak insanların, uluslararası standartlarda sertifikalandırılması için bir altyapı çalışması gerçekleştirilmiş olacak.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

TÜRK EĞİTİM VAKFI, CUMHURİYET TARİHİNİN İLK DEVLET SANATÇISI, BAĞIŞÇISI AHMET ADNAN SAYGUN’U ANDI

Türk müziğinin öncü isimlerimden Ahmet Adnan Saygun, vefatının 34. yılında Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından …