- İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde Özel Öğretim Kurumlarının temelini atanlar?
- Dünya’daki özel öğretim seviyesine ülkemizi çıkarmak için insanların vazgeçilmezi olan evladını, parasını, sermayesini, varlığını ve hatta koskoca bir ömürlerini bu sevda uğruna
feda etmekten geri durmayanlar?
- Kurdukları okullarını kendilerine ev yapanlar? İşleri ile evlenenler? Günün 24 saatini ülkenin geleceği çocuklarımızın geleceğine adayanlar?
- İstanbul Lalelide ki küçücük bir dershanenin temizliğini kendisi yapanlardan zincir okul sahipliğine giden yolun yolcusu kim veya kimler?
- 2015 yılında Cumhuriyet tarihinde görülmemiş sayıda özel okul veya özel eğitim kurumlarının artışı nedendi? Hangi görülmeyen el bu kurumları açtırıyordu? Bazı özel okullarda üstün yetenekli çocuklar neden özel sınıflarda ders görüyordu? Bu okullarda hedeflenen neydi?
- Özel öğretim kurumları neden kamplaştı? Dernekleri siyasetten uzak görünse de siyasetin nerelerinde konumlandılar? Kimdi veya kimlerdi onları kamplaştıran?
- Yaşayan ve öncelikle İstanbul’da ki özel öğretim kurumlarının temelini atanlar:
Rüstem Eyüboğlu – Bahattin Durmuş – Nazmi ve amcaoğlu İbrahim Arıkan – Enver Yücel- Kemal Koçak – Fethi Şimşek – Orhan Özbey – İbrahim Taşel – Salih Yılmaz vb.
Öğretmenim Dergisi’ndeki söyleşilerinden veya yeniden yapılacak söyleşilerle anlatılacak isimler olarak KİM BUNLAR? Bu KİM BUNLARA sizlerin ekleyeceğiniz KİMLER?
- 1921 yılında İzmir Sağırlar-Körler Okulu olarak Cumhuriyet döneminin ilk özel eğitim okulundan bugüne Özel Eğitim ve Özel Öğretim Kurumlarında ki aşamalara kimler ne katkı sundu? Kim bunlar?
2007 yılından beri “bir ülke kalkınmasının en etkili ve en ucuz yolu Milli Eğitimdir” diyen ülkemiz kurucusunun ve ülkemiz kurucu felsefesinin işaretini kendisine şiar edinen Öğretmenim Dergisi bünyesinde bulunan Öğretmenim Dergisi ve Yayınları yayınevi tarafından oluşturulacak “KİM BUNLAR?” isimli kitabımızda yer almak veya yer almasını istediklerinizle ilgili öneri veya tavsiyelerde bulunmanızı bekliyoruz. Kitabımıza katılım ücretsizdir.
Bu kitabımıza sponsor olmak isteyenler bizleri arayınız. 04. Mart. 2020 – İstanbul
Adnan Gündüz
Öğretmenim Dergisi ve Yayınları İmtiyaz
Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
(0212)531 02 05
(0505)831 19 80
(0543)961 64 61