ÖĞRETMEN EĞİTİMİ PROJESİ BAŞLIYOR

Mill Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öğretmenlerin daha iyi yetişmiş bireyler olarak sistemimize girmesini sağlamak için büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri başlatacağız” dedi.

1 MİLYON ÖĞRETMEN 2018-2019 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma programının başladığı programa canlı yayınla okullarda dersbaşı hazırlığı yapan yaklaşık 1 milyon öğretmene özel mesajlar verdi.

ÖĞRETMEN EĞİTİMİ PROJESİ BAŞLIYOR ÖĞRETMENLEREyönelik 3-14 Eylül’de yapılacak mesleki çalışma programı başladı. Buna göre, Milli Eğiitm Bakanı Ziya Selçuk, 2018-2019 eğitim öğretim yılı mesleki çalışma programının başladığı programa canlı yayınla okullarda dersbaşı hazırlığı yapan yaklaşık 1 milyon öğretmene özel mesajlar verdi.

Başöğretmen Salonu’nda 10.30’da başlayan olan programa, Ankara’nın merkez ilçelerinden öğretmenler katıldı. Türkiye’nin 81 ilinde dersbaşı yapacak öğretmenler de Bakan Selçuk’un konuşmasını okullardaki canlı yayın ekranları üzerinden takip etti.Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmada Öğretmenlerin daha iyi yetişmesi amacıyla ülke genelinde büyük çaplı öğretmen eğitimi projeleri hayata geçirecekelerini söyledi.

Ziya Selçuk, “18 milyon öğrenci, 1 milyon öğretmenimiz yok. Bunlar mevzuattaki rakamlar. Biz hepimiz öğrenme yolculuğundayız. İsterim ki bir okul çıksın “Gözetimsiz sınav yapıyoruz” desin, isterim ki bir başka okul eleştirel düşüncenin örneği olsun. Bu hayalleri gerçekleştirmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nın bir paradigma içinde olduğunu yavaş yavaş hissediyorsunuz.

Eğitim Öğretim Desteği İle Öğrenci Alacak Okulların Listesi
Ekim’de yapacağımız sunuşumuzda da bunu detaylarıyla izah edeceğiz.” ifadelerini kullandı.Bakan Ziya Selçuk, “Türkiye’nin imkanları giderek artıyor. Öğretmenlerin desteğiyle zihniyetin değişmesi daha kolay olacaktır. Bütün kelimelerimizi gözden geçirmeliyiz. Bu anlamda okullarımızı da dönüştürmemiz lazım Bizim dünyaya teklifimiz ne olacak? Bunun arayışı içerisindeyiz Öğrenci nüfusumuz 150 ülkesinden fazla” dedi.

“İyi eğitimi büyük binalar değil, iyi insanlar veriyor. Salonun ana girişinde, İnsan, insanın gölgesinde yetişir sözü karşılıyor. Güçlü bir şahsiyet söz konusuysa, güçlü şahsiyeti olan talebeler yetişecektir. Öğretmenlik çocuklara bir şey öğretmek değil, öğretmenin kendi olgunlaşma yolculuğu ve yolcunun kendisi de çocuklar değil, esasan öğretmendir. Çocukların gelişimi öğretmenin gelişimiyle doğrudan doğruya etkili.” dedi.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

“Ara tatil, dijital detoks için iyi bir fırsat”

Dijital Dünyanın Ergenlik Çağına Etkileri: Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu’nun Değerlendirmeleri Dijital dünyanın gölgesinde ergenlik “Ara …