ÖRAV EĞİTİM ŞENLİĞİ’NİN BU YILKİ TEMASI “PANDEMİ SONRASI DÖNÜŞÜM”

ÖRAV Eğitim Şenliği’ne bu yıl “evdeki öğretmenler” olarak veliler de davetli         

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV) tarafından Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen geleneksel ÖRAV Eğitim Şenliği’nin altıncısı bu yıl herkese açık olarak çevirim içi gerçekleştirilecek. Türkiye’nin uzaktan eğitim alanındaki ilk ve öncü şirketleri Enocta ve Advancity sponsorluğunda, 21 Kasım Cumartesi günü saat 13:00-17:30 arasında düzenlenecek 6. ÖRAV Eğitim Şenliği’nin bu yılki teması “Pandemi Sonrası Dönüşüm” olarak belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Adnan Boyacı, ÖRAV Yönetim Kurulu Baskanı Nafiz Karadere ile alanında uzman konuklar ve akademisyenlerin katılacağı Eğitim Şenliği bu yıl sadece öğretmenlere değil, uzaktan eğitim sürecinde çocukların öğrenme kaybı yaşamamaları için büyük çaba sarf eden “evdeki öğretmenler” olarak velilere de açık olacak.

Dönüşümün hem teknolojik, hem de sosyal – duygusal tarafı masaya yatırılacak

6. ÖRAV Eğitim Şenliği’nin konuklarından, yapay zeka ve kuantum hesaplamalar alanında araştırmalar yapan Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Cem Say, değişimlerin ve dönüşümlerin tarihte hiç olmadığı kadar hızlandığı bu yeni sürece uyum sağlayabilmek için ihtiyaçlarımızla ilgili paylaşımlarda bulunacak.

University of Wisconsin-Madison, Center for Healthy Minds’da mutluluk ve iyi olma haline dair çalışmalar yürüten Dr. Pelin Kesebir ise konuşmasında psikoloji biliminin son bulguları ışığında, “Bilinçli ve olumlu bir dönüşümü nasıl sağlayabiliriz?”, “Hayatta olduğumuz yerle olmak istediğimiz yer arasındaki farkı nasıl kapatabiliriz?” ve “Bugünün işini yarına bırakma huyumuzla nasıl başa çıkabiliriz?” gibi başlıklara değinecek.

Şenliğin konuşmacılarından gazeteci Cem Seymen Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları merceğinde, eğitim ve kalkınma ilişkisini değerlendirerek “Başka bir dünya mümkün” diyecek.

General Elektric Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy,  Garanti BBVA Eğitim Direktörü Tuba Köseoğlu Okçu ve MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut’un katılacağı “Yarın Bizden Ne Bekliyor?”panelinde ise Dünya Ekonomik Forumu’nun açıkladığı, 21.yüzyılda çocuklar ve gençlerin ihtiyaç duyacakları beceri setinin iş dünyasındaki yansımaları tartışılacak.

Öğretmenlere, altı farklı atölye çalışması planlandı

Öğretmenlerin uzaktan eğitim sürecinde ihtiyaç duydukları destek alanlarına odaklanan ÖRAV uzman eğitimcileri, Eğitim Şenliği için altı farklı atölye çalışması planladı.

Pandemi gibi olağanüstü dönemlerde, sahip olduğumuz sağlamlık (esneklik) ve iyi olma haline ait becerilerimize odaklanan “Güçlüklerden Güçlenmek” atölyesi belirsizlikle başa çıkma ve uyumlanma ile ilgili algılara odaklanıyor.  “Masal Anlatıcısının Yolu” atölyesi dersine, sınıfına, hayatına masalların ve hikâyelerin gücünü taşımayı hedefleyen öğretmenler için planlandı. İhmal ve istismara maruz kalan çocuklarda ortaya çıkan etkilerin tartışılacağı “Çocuklara İhmal ve İstismarı Birlikte Önleyelim” atölyesi, bu alanda öğretmenlerde farkındalık yaratmayı hedefliyor.

Öğrenme ve okula bağlılık açısından yüksek önemi olan, öğretmen ve öğrenci arasında kurulan bağın güçlenmesi için iletişimin öneminin anlatılacağı “Öğrencilerle Bağ Kuran İletişim”, genç nesillerin Sanayi 4.0 ve hızlı teknolojik dönüşümün gerektirdiği bilgi ve becerilerle donanımlı hale gelmesini hedefleyen STEM eğitiminin öneminin konuşulacağı “Kod Adı STEM” ve öğretmenlerin son dönemde en çok desteğe ihtiyaç duyduğu “Etkili Bir Çevirim İçi Ders” atölyeleri de program kapsamında yer alan diğer başlıklar olacak.

Sivil toplum gönüllüsü ünlü şarkıcı Buray’ın Öğretmenler Günü vesilesiyle vereceği mini konseri ile tamamlanacak.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Adıyaman Aslan Selim Anadolu Lisesi açılış töreni gerçekleştirildi

Yüzyılın felaketi ile depremden etkilenen Adıyaman’ın yaralarını sarmak üzere inşaatına başlanan Aslan Selim Anadolu Lisesi …