PSM Atölye Eğitimlerinde Sona Yaklaşıldı

Zorlu PSM’nin, tiyatronun sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla ücretsiz olarak hayata geçirdiği PSM Atölye’nin üçüncü eğitim dönemi, Mey|Diageo’nun kurumsal desteğiyle devam ediyor. Tiyatro külliyatının özgün içeriklerle zenginleşmesini sağlamayı ve katılımcılarını Türkiye’deki sahne sanatları ağının bir parçası haline getirmeyi hedefleyen PSM Atölye, 3. mezunlarını Haziran ayında verecek. 

Alanında öncü ve deneyimli eğitmenler tarafından yüzlerce başvurunun değerlendirilmesiyle Ekim ayında başlayan ve 19 öğrencinin eğitim gördüğü PSM Atölye programı, Dramatik Yazarlık, Tiyatro Yönetmenliği ve Tiyatro Yapımcılığı olmak üzere 3 ayrı bölümden oluşuyor. Katılımcılar, 7 ay boyunca her hafta gerçekleştirilen teorik ve uygulamalı eğitimleri, sahneye koydukları “Kısalar Maratonu” adı verilen kısa oyunlarla Haziran ayında tamamlayacaklar.

Tiyatro külliyatının özgün içeriklerle zenginleşmesini sağlamak amacıyla Alice Müzikali, Aşık Shakespeare, Saatleri Ayarlama Enstitüsü ve daha birçok oyunun ödüllü yönetmeni Serdar Biliş’in küratörlüğünde hayata geçirilen PSM Atölye, öğrencilerine işin mutfağına girme imkânı da sunuyor. Öğrenciler, Zorlu PSM’nin dünya standartlarındaki teknik alt yapısı ve tiyatro alanındaki geniş ekosistemi sayesinde bir prodüksiyonun masa başında oluşturulmasından sahneye konulmasına kadar geçen süreci en ince ayrıntısına kadar öğrenerek tecrübe etme fırsatı buluyor.

PSM Atölye’de Öğrenciler işin mutfağında yetişiyor…

PSM Atölye’de öğrenciler, aynı zamanda işin mutfağına girerek bir prodüksiyonun üretiminden sahneye taşınmasına kadar tüm süreci en ince ayrıntısına kadar birebir deneyimleme fırsatı buluyor. Zorlu PSM’nin dünya standartlarındaki teknik alt yapısıyla elde ettikleri bu deneyim sayesinde öğrenciler kariyer basamaklarını hızlı bir şekilde tırmanıyor.

PSM Atölye’nin eğitmen kadrosunda Türkiye’de alanında öncü yönetmenler, oyun yazarları ve yapımcıların yanı sıra uluslararası isimler de yer alıyor. Bu isimler arasında Dramatik Yazarlık sınıfında; Aylin Alveren, Murat Mahmutyazıcıoğlu, Özlem Hemiş, Philip Arditti, Suzanne Bell, ‘’Tiyatro Yönetmenliği’’ sınıfında, Blanche McIntyre, Mehmet Ergen, Özlem Özhabeş, Sean Holmes ve ‘’Tiyatro Yapımcılığı’’ sınıfında Ayşegül Beyazdağ, Cem Görk, Cemil Demirok, Evrim Zeybek, Hakan Silahsızoğlu, Mehmet Karaca, Pelin Ekinci Kaya bulunuyor.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümünde Okumak için 10 Neden

Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümünde Okumak için 10 Neden  Sanat ve kültür faaliyetleri, geçtiğimiz on …