Sağlık teknolojileri odağında iş fikri ve projesi olanlara destek veriliyor

Sağlık teknolojileri odağında iş fikri ve projesi olanlara destek veriliyor

Prof. Dr. Engin Gülal: “Atlas TEKMER, 11 ayda 15 girişimci ve öğrenciye destek oldu”

İstanbul Atlas Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren teknoloji merkezi Atlas TEKMER, sağlık teknolojileri alanında faaliyet gösteren girişim ve işletmelere destek veriyor. İstanbul Atlas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Engin Gülal, Atlas TEKMER’e sağlık teknolojileri odağında iş fikri veya projesi olan öğrenci, akademisyen ve girişimcilerin başvurabildiğini belirterek merkezin kurulduğu Mayıs 2023’ten itibaren 15 girişimci ve öğrenciye destek olduğunu söyledi. Fırsatları gören, vizyoner, risk alan, disiplinli, araştırmacı, yeni fikirlere açık, dışa dönük, liderlik ruhuna sahip ve sürekli öğrenen kişilerden iyi bir girişimci olacağını belirten Prof. Dr. Engin Gülal, “İş fikri girişimciliğin önemli parçasıdır ve fakat uygulama sizi başarıya götüren anahtardır” dedi.

Ülkemizde 8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası olarak anılıyor. Bilim ve Teknoloji haftasında insanın yaşamını etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren bilim ve teknolojinin önemi üzerinde durulması amaçlanıyor.

İstanbul Atlas Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Engin Gülal, Bilim ve Teknoloji haftası dolayısıyla İstanbul Atlas Üniversitesi Teknoloji Merkezi – Atlas TEKMER’in çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Sağlık teknolojileri odaklı faaliyetler yürütülüyor

İstanbul Atlas Üniversitesi tarafından 11 Mayıs 2023 tarihinde kurulan Atlas TEKMER’in KOSGEB tarafından desteklendiğini belirten Prof. Dr. Engin Gülal, “5746 Sayılı AR-GE ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun’un imkân sağladığı teşviklerden yararlanmakta ve sağlık teknolojileri odaklı teknoloji merkezi olarak faaliyetlerini sürdürmektedir” dedi.

Rekabet edebilir hale gelmeleri hedefleniyor

Atlas TEKMER’in özellikle sağlık teknolojileri alanında faaliyet gösteren girişim ve işletmelere destek vermeyi misyon edindiğini ifade eden Prof. Dr. Engin Gülal, “Atlas TEKMER, sağlık teknolojileri dikeyinde toplum ve insanlık yararına geçerli ve kullanılabilir ürün ve çözümlere sahip girişim veya işletmelerin yenilikçi, teknolojik ve rekabetçi bir yapıya ulaşmalarını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmektedir. Böylece girişim ve işletmelerin ulusal ekonomideki payının artırılması ve sektörel alanda derinleşmesinin yanı sıra girişim ve işletmelerin rekabet edebilirlik gücünü arttırmalarına destek olunması hedeflenmektedir. Ayrıca sağlık sektörü ağı sayesinde müşteri ve yatırımcılara erişim yönünden destek vermeyi misyon edinmiştir” dedi.

Eğitimden mentorluğa pek çok alanda destek veriliyor

Atlas TEKMER bünyesinde yapılan çalışmalara ilişkin de bilgi veren Prof. Dr. Engin Gülal, girişimci veya işletmelerin geliştirilmesi ve proje ya da iş fikirlerinin ticarileşmesini sağlamak amacıyla pek çok alanda destek verildiğini söyledi. Prof. Dr. Engin Gülal, “Bu destekler kapsamında girişimci ya da işletmelere eğitim, teknik danışmanlık, mentorluk, koçluk, ağlara erişim, yatırımcı bulma gibi destekler verilmektedir. Bunların yanı sıra işlik/çalışma alanı ve ortak kullanıma yönelik alan/makine/yazılım hizmetleri ile tanıtıma yönelik hizmetleri ve bunları içeren hızlandırma programları gibi konularda da destek olunmaktadır” dedi.

Atlas TEKMER’den 15 girişimci ve öğrenciye destek

Prof. Dr. Engin Gülal, kuluçka sürecini tamamlamış ya da tamamlamak üzere olan işletmelere pazar stratejisi geliştirme, yönetim, büyüme stratejisi, fon bulma, ağlara erişim hizmetleri sunulduğunu söyledi. Atlas TEKMER’e  sağlık teknolojileri odağında iş fikri veya projesi olan öğrenci, akademisyen ve girişimcilerin başvurabildiğini belirten Prof. Dr. Engin Gülal, “Atlas TEKMER , Mayıs 2023’ten itibaren 15 girişimci ve öğrenciye destek olmuştur” dedi.

Üniversite – sanayi iş birliği sağlanmasına önemli katkı sunuyor

Atlas TEKMER’in özellikle mentorluk ve girişimcilik konusunda öğrencilerine önemli katkılar sunduğunu belirten Prof. Dr. Engin Gülal, “Öğrencilerimize mentorluk ve rehberlik hizmeti alarak iş fikri aşamasından şirketleşmeye, ticarileşmeden yatırım almaya kadar olan süreçte ofis, atölye, altyapı, laboratuvar, eğitim ve mentorluk hizmetleri sunulmaktadır. Atlas TEKMER’in çalışmaları üniversite -sanayi iş birliğinin sağlanması açısından büyük önem arz etmektedir. Bu iş birliğine başka kamu ve özel kurumların katılımıyla üretim, ihracat, kalite ve teknoloji yönetimi konularında ortak çalışma kültürünün oluşturulması da sağlanmaktadır. Üniversitelerdeki araştırma-geliştirme birikiminin, ekonomiye, üretime ve toplumsal katkıya yönlendirilmesini sağlamak ve bu çalışmalar için uygulama alanları oluşturmak da son derece önemlidir” dedi.

İyi bir girişimci nasıl olunur?

Girişimcilik konusunda öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Engin Gülal, iyi bir girişimci olmanın yollarını da şöyle anlattı:

  • Girişimci fikirlerinizi hayata geçirmek için mezun olmayı beklemeyin. Öğrenciyken de bu fikirleri hayata geçirebilecek destek mekanizmaları bulunmaktadır.
  • Bulunduğunuz ortamda çözülebilecek verimsizlikler ve sorunlar üzerine düşünmeyi alışkanlık haline getirin.
  • İş fikrinize destek olabilecek kurumlarla, yapılarla, organizasyonlarla ve kişilerle network kurun. Danışmanlık ve mentorluk için çekinmeden iletişim kurun.
  • Kuluçka merkezleri, hızlandırıcılar, teknoloji transfer ofisleri gibi yapılardan, fikirlerinizi geliştirmenize ve işinizi büyütmenize yardımcı olması için destek isteyin.
  • Başarısızlıktan korkmayın, tekrar ve tekrar deneyin. Başarısızlık girişimciliğin doğal bir parçasıdır.
  • İş fikri girişimciliğin önemli parçasıdır ve fakat uygulama sizi başarıya götüren anahtardır.
  • En önemlisi kendinize ve iş fikrinize inanın, sürekli çaba gösterin. Bu inanç doğrultusunda dengeli, sistemli ve disiplinli çalışın.
  • Fırsatları görmek, vizyoner olmak, risk almak, disiplinli çalışmak, araştırmacı olmak ve yeni fikirlere açık olmak girişimcinin en önemli özelliklerindendir.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

“İklim uyumu ve hafifletme ihtiyaçları için yıllık 1,5 trilyon dolar gerekiyor.”

  İklim değişikliğiyle mücadelede ne kadar yol alınabildi?  Konferanslarda alınan kararlar ne kadar etkili? Doç. …