TEKNOFEST İSTANBUL İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye’nin ilk havacılık, uzay ve teknoloji festivali Eylül’de İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak.

TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin tanıtım toplantısı; Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, organizasyon paydaşı kurumlar ve basın mensuplarının katılımıyla İGA İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirildi. 20-23 Eylül 2018 tarihlerinde İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirilecek festivalde; Türkiye tarihinin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarının yanısıra; havacılık gösterileri, seminerler, uluslararası girişim zirvesi ve aktiviteler ziyaretçilerini bekliyor. Katılımın ücretsiz olduğu festivalde, teknoloji yarışmalarına son başvuru tarihi 1 Nisan 2018.

Türkiye’nin millî teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefinde önemli rol oynayan kurumların paydaşlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin tanıtım toplantısı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, organizasyon paydaşı kurumların yöneticileri ve basın mensuplarının katılımlarıyla İGA İstanbul Yeni Havalimanı’nda gerçekleştirildi.

Tamamlandığında Avrupa’nın en büyük havalimanı olması planlanan İGA İstanbul Yeni Havalimanı alanında 20-23 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek festival kapsamında; Paraşüt, Solo Türk, Türk Yıldızları ve uluslararası profesyonel havacılık ekiplerinin gösterileri, seminerler, ödüllü teknoloji yarışmaları ve yerli teknoloji girişimlerinin yanı sıra uluslararası girişimlerin de yer alacağı Uluslararası Girişim Zirvesi düzenlenecek. Festivalin en önemli bölümünü ise, 12 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmaları oluşturucak. Yarışmacı takımlara, hazırlık sürecinde kendi projelerini geliştirmeleri için teknik malzeme ve ekipman desteği verilerek, gençlerin teknoloji geliştirmelerinin desteklenmesi hedefleniyor. Yarışmalara, ortaokul öğrencilerinden yüksek lisans mezunlarına uzanan geniş bir yaş grubunun başvuruları kabul ediliyor.

Tanıtım toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak Türkiye’nin millî teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefiyle yola çıktıklarını ifade eden Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, toplumun genelinde millî teknoloji geliştirilmesinin önemi hakkında bir farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini belirtti. Çocuklar ve gençlerin küçük yaşlardan itibaren bilim, havacılık ve teknolojiye ilgi duyarak yetişmelerinin önemini vurgulayan Bayraktar, TEKNOFEST İstanbul’un çıkış noktasının da çocuklar ve gençleri bu alana yöneltmek olduğunu belirtti. Türkiye’nin havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında hakettiği konuma yükselmesini ve geleceğin trendlerinin yakalanmasını amaçladıklarını söyleyen Bayraktar, özellikle TEKNOFEST kapsamında düzenlenecek olan teknoloji yarışmalarının bu amaca yönelik hazırlandığına vurgu yaptı.

Festival kapsamında düzenlenecek olan teknoloji yarışmaları ile, teknik bilgi ve becerilere sahip gençlerin kendi projelerini geliştirebilmelerini desteklemeyi hedeflediklerini belirten T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır, bu anlamda festival paydaşlarının çok önemli bir rol oynadığını belirtti. Festival paydaşı kurumların birçoğunun kendi faaliyet ve uzmanlık alanlarındaki teknoloji yarışmalarının destekleyicisi olduğunun altını çizen Kacır, TEKNOFEST İstanbul ile yüksek teknoloji geliştiren bu şirketlerin deneyim ve tecrübelerini gençlerle buluşturabildikleri bir platform oluşturduklarını belirtti. T3 Vakfı’nda DENEYAP Teknoloji Atölyeleri’nde farklı yaş gruplarına yönelik teknoloji eğitimleri düzenlediklerini ve T3 Girişim Merkezi’nde teknoloji girişimlerine destek verdiklerini anlatan Kacır, TEKNOFEST’in bu alandaki çalışmalara yeni bir ivme kazandıracağını söyledi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul’un teknoloji yarışmaları Aselsan, Baykar, İGA, İsbak, Roketsan, TAI, THY, TÜBİTAK ve TÜRKSAT destekleriyle düzenlenecek. Festivalin diğer paydaşları arasında Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Boğaziçi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı, HAVELSAN, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Teknik Üniversitesi, Milli Savunma Üniversitesi, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), TRT ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor.

Savaşan İHA’dan, Robotaksiye…

Festivalin en önemli ayağını oluşturan ve birçok farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarıyla, Türkiye’de millî teknoloji üretme ve geliştirme konusunda farkındalık oluşturma ve bu alanda çalışan gençlerin desteklenmesi hedefleniyor. Bu kapsamda başvuruları 1 Nisan 2018 tarihinde sona erecek olan teknoloji yarışmaları arasında; Havalimanı Sistemleri Nesnelerin İnterneti Uygulamaları, İHA Destekli İnsansız Kara Aracı, İnsanlık Yararına Teknoloji, İnsansız Su Altı Sistemleri, Robotaksi, Robotik Fetih 1453, Roket, Savaşan İHA, Sürü İHA ve Yapay Zeka yarışmaları yer alıyor. TÜBİTAK Uluslararası İHA Yarışması ve TÜRKSAT Model Uydu yarışması da bu yıl TEKNOFEST’te düzenleniyor. Yarışmaları kazanan takımlara, 30 bin ila 250 bin lira arasında değişen ödüller sunuluyor.

TEKNOFEST gençlere malzeme destekleri ve teknik danışmanlık verecek

Teknoloji yarışmaları için başvurular, 1 Nisan 2018 tarihine kadar www.teknofestistanbul.org adresi üzerinden devam edecek. Yarışma kategorilerinde belirtilen görevlerin gerektirdiği teknik bilgi ve becerilere sahip olan takımlar, yarışmalarda yer almaya hak kazanacak. Başvurusu kabul edilen ve duyurulacak listede yer alan ekiplere, TEKNOFEST İSTANBUL Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali Danışma Kurulu tarafından hazırlık süresi boyunca ihtiyaç duyacakları malzeme ve teknik danışmanlık desteği sağlanacak. Destekleri almaya hak kazananlar, Temmuz 2018 tarihinde ara değerlendirme raporu sunacak ve ara dönemde kendilerine belirtilecek olan eksikleri festival tarihine kadar tamamlayacaklar.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

“Ara tatil, dijital detoks için iyi bir fırsat”

Dijital Dünyanın Ergenlik Çağına Etkileri: Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu’nun Değerlendirmeleri Dijital dünyanın gölgesinde ergenlik “Ara …