TEKNOLOJİYLE BÜTÜNLEŞMEK

Çoğunlukla yaşı 40 ve üstü olanlar çok iyi hatırlayacaklardır. Okulda verilen ödevleri yapabilmek için kütüphane kütüphane gezer, sahafları dolaşır, kendi arkadaşlarımızın dışında, annemizin babamızın, aile büyüklerimizin, tanıdıklarımızın çevrelerine soruşturur kaynak kitap ya da ansiklopediler arardık. O günün gazeteleri bu durumu satış rakamlarına yansıtmak adına kupon ile ansiklopedi vermeye bile başlamışlardı. Akşamları ellerinde büyük çantalarla türlü türlü ansiklopediler satan pazarlamacılar evlerimizde ziyaretlerimize gelirdi. Sözün kısası bilgiye ulaşmak o kadar kolay değildi. Ama ulaştığımız bilgi doğru ya da doğruya çok ama çok yakındı.

Peki günümüze gelelim biraz. Bilgiye ulaşmak kolay. Ancak o bilginin doğruluğunu tespit etmek zor. Bilgiye cebimizden bile çok çabuk ulaşıyoruz ancak o bilgiyi aklımıza tam olarak kaydedemiyoruz. Teknoloji öylesine ilerliyor ki artık e-kitap kütüphaneleri var sanal dünyada. Hem de sadece Türkçe olarak değil, bir çok dilde kitaba ulaşıp, ayrı bir cihaz ya da telefonunuza bilgisayarınıza yüklediğiniz bir uygulamayla indirdiğiniz kitabın dilini bile bilmenize gerek yok. Çünkü o uygulama siz okurken Türkçeye çeviri yapıyor.

Eee ne var bunda ne güzel dediğinizi duyar gibiyim. Evet haklısınız çok güzel. Güzel olmasına güzelde bu teknolojiyi sadece ödev ya da işi yapıp herhangi bir bilgi edinmeden, öğrenme gerçekleşmeden mi kullanıyoruz. Yoksa bu uygulamaları ve teknolojiyi sadece öğrenmemize destek olsun diye mi kullanıyoruz? İşte orası muamma. Bu sorunun karşılığını 40 yaş ve üstü bir ortaokul mezunu ile bugünün üniversite mezunu ya da öğrencisini bir araya getirip karşıdan sohbetlerini izleyerek çok rahat anlarız gibime geliyor.

Bu kadar teknoloji yazdık hatta birazda kötüledik sanırım ama teknolojisiz de yapamayız. Bunu da kabul etmek lazım. İşte Öğretmenim Dergisi olarak bizde ilerleyen teknolojiye bir nebze ayak uydurmak adına web sitemizi yeniledik. Yenilenen sitemize tüm bilgisayarlardan, tabletlerden ve mobil cihazlardan rahatlıkla ulaşıp haberlerimizi, yazarlarımızı okuyabilecek, son sayımız ve geçmiş tüm sayılarımızı inceleyip indirebileceksiniz. Bu kadar eleştirel yaklaşıp ardından teknolojik yenilenmeyi övmek her ne kadar ironi olsa da, doktorlar ve hastaneler için halk arasında sıklıkla söylenen bir söz vardır. “Ne düşürsün ne de eksik etsin” İşte bizim durumumuzda bu.

Şimdilik hoşçakalın.

Barış Kıvılcım                                                                                                                                                                                           Genel Müdür                                                                                                                                                                 genelmudur@ogretmenimdergisi.com

 

Yazar BARIŞ KIVILCIM

Diğer Haber

DİKKAT ÇEKEN MEDYA ARAŞTIRMASI

“Çocukların Yeni Medya Kullanımı ve Siber Zorbalık Araştırması” verilerini Radyo ve Televizyon Üst Kurulu kamuoyuna …