Türkiye kırtasiye sektörünün lider firması Adel Kalemcilik, Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük kırtasiye ürünleri üreticisi olan Adel Kalemcilik, Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınlayarak, 2021-2022 yıllarına ait çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarındaki çalışmaları ile performansını şeffaf bir şekilde kamuoyunun dikkatine sundu. 2050 yılına kadar hedeflerinin, tüm iş operasyonlarının iklim değişikliği üzerindeki etkisini %50 azaltmak ve karbon ayak izini küçültmek olduğunu belirten Adel – Faber-Castell Ceo’su Oğuz Uçanlar, “Bizim için sürdürülebilirlik sadece bir hedef değil, aynı zamanda iş etiğimizin ve kurumsal kimliğimizin temel bir yansımasıdır” dedi.

50 yılı aşan tecrübesi ile 1969’dan beri faaliyet gösterdiği kırtasiye sektöründe Türkiye’nin lider firması olan Adel Kalemcilik, Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiative – GRI) tarafından onaylı Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. 2021-2022 yıllarına ait verileri kapsayan raporda, “sera gazı emisyonları, ekonomik performans ve değer yaratımı, sürdürülebilir ürün ve ham madde yönetimi, iklim krizi” öne çıkan başlıklar arasında yer alıyor.

Üretim tesisi ve saha iş birimlerini kapsayan kalitatif ve kantitatif verilerin yer aldığı raporda şirketin, iç ve dış paydaşlarıyla gerçekleştirdiği sistematik, kapsamlı projeler ve hedeflerle ilgili detaylı bilgiler bulunuyor.

“Çevresel, sosyal, ekonomik ve yönetişime dair uygulamalar odağımızda yer alıyor”

Gelecek nesillerin gelişimine “Kalite, Yenilikçilik, Başarma Tutkusu ve İyilik” değerleri doğrultusunda katkı sağladıklarını belirten Adel – Faber-Castell Ceo’su Oğuz Uçanlar sözlerine şöyle devam etti; “Adel Kalemcilik Sürdürülebilirlik Raporumuzu şirketin tüm değerlerini simgeleyen ve sürdürülebilirlik anlayışımızın temelini oluşturan çevresel, sosyal, ekonomik ve yönetişime dair uygulamalarımıza odaklanarak hazırladık. Bira, meşrubat, perakende, tarım, otomotiv, kırtasiye ve enerji alanlarında dünya çapında operasyonlar yürüten Anadolu Grubu’nun önemli bir parçasıyız. Özümüzdeki iyilik değerinden besleniyor ve Birleşmiş Milletler’in 2030 yılına kadar ulaşmayı hedeflediği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları içinde yer alan İklim Eylemi ve Nitelikli Eğitim alanlarında, ‘İyilik Ağacı’ çatısı altında kurumsal sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz.”

Çayırova üretim tesisinde bahçe sulaması için yağmur sularını kullanan Adel Kalemcilik, döngüsel ekonomi doğrultusunda, fabrikada oluşan her türlü üretim ve ofis atığının geri dönüşümünü sağlıyor. Ağaç kaynaklı ürünleri sadece endüstriyel kullanım amaçlı olarak yetiştirilen FSC® Sertifikalı ağaçlardan üreten firma, yıllık olarak karbon ayak izini hesaplamaya özen gösteriyor. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan İklim Eylemi amacı doğrultusunda karbon emisyonlarını takip ediyor.

“İklim değişikliğini dengelemeye yönelik entegre stratejiler planlıyoruz “

Adel Kalemcilik, ürün güvenliği ve kalitesine verdiği yüksek önem doğrultusunda “Kendi çocuklarımıza kullandırmayacağımız hiçbir ürünü piyasaya sunmuyoruz” ilkesiyle hareket ediyor. Anadolu Grubu’nun, sosyal sorumluluk bilinciyle desteklediği eğitim, sağlık, spor ve kültür-sanat alanlarında da aynı duyarlılığı temsil ettiklerini belirten Oğuz Uçanlar; “Sürdürülebilir bir gelecek için küresel ortaklıklar kurarak sorumluluklarımızın bilinciyle ilerliyoruz. Adel Kalemcilik Çevre, Enerji & İklim Politikası çerçevesinde su kullanımı, biyoçeşitliliğin korunması konularına ağırlık veriyoruz. Çevresel sürdürülebilirliğe yönelik projelerimizi politikamızla uyumlu olarak hayata geçiriyoruz. İklim değişikliğini dengelemeye yönelik entegre stratejiler planlıyoruz. Biyoçeşitliliği ve çevreyi koruyarak iklim değişikliği ile mücadele etmek, en önemli ve stratejik hedeflerimizden biri. Bu yaklaşımımızı, hem ürünlerimizi geliştirme süreçlerimize, hem de topluma değer katan projelerimize yansıtmak için çabalıyoruz. Anadolu Mirası Ürün Serimiz ile Saz Kedisi, Turna, Deniz Kaplumbağası ve Anadolu Yersincabı gibi soyu tükenmekte olan türlere dikkat çekiyor ve bu sayede okul çağındaki çocuklarda biyoçeşitlilik farkındalığını artırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Adel Kalemcilik, 2050 yılına dek, atık miktarını %50 azaltmayı ve %50 geri dönüşüm oranı elde etmeyi planlarken, sürdürülebilir ürün ve hizmetlerinin satışını da %100 artırmayı hedefliyor.

Adel Kalemcilik Sürdürülebilirlik Raporu, faaliyetlerin sürdürülebilirliğine dair kapsamlı bir bakış yaratmayı ve paydaşlarla şeffaf bir diyalog kurmayı amaçlıyor. Adel Kalemcilik, sürdürülebilirlik performansı ve hedeflerini paylaşma amacıyla, Sürdürülebilirlik Raporunu her yıl güncelleyerek yayınlamaya devam edecek.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

ANLAM DOLU 10 KASIM ANMASI

10 Kasım Atatürk’ü anma günü bu yıl kurumların coşku içerisinde ve Gazi Mareşal Mustafa Kemal …