Türkiye Tasarım Vakfı ile Yaz Atölyeleri Başladı

Türkiye Tasarım Vakfı’nın ‘Yaz Atölyeleri’ başladı. Fatih Belediyesi ev sahipliğinde, Mimar Doç. Dr. Ayşegül Özer ve Yüksek Mimar Ceren Bayazitoğlu yürütücülüğünde düzenlenen ‘Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi’, 10-14 Temmuz tarihleri arasında Neslişah Sultan Kültür ve Spor Merkezi Fikir Atölyesi’ndeydi.

Türkiye’deki tasarım farkındalığını geliştirmeyi hedefleyen Türkiye Tasarım Vakfı’nın Yaz Atölyeleri kapsamında, Fatih Belediyesi ev sahipliğinde, Mimar Doç. Dr. Ayşegül Özer ve Yüksek Mimar Ceren Bayazitoğlu yürütücülüğünde ‘Hanlar Bölgesi Keşif Atölyesi’ düzenlendi. 10-14 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Neslişah Sultan Kültür ve Spor Merkezi Fikir Atölyesi’nde devam eden etkinlikler, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.

Etkinliğe konu olan Hanlar bölgesi, Tarihi Yarımada’nın ticaret birikiminin Kapalıçarşı ile birlikte günümüze kadar aktarıldığı bir bölge olmasıyla öne çıkıyor. Süreç içerisinde farklı işlevsel dönüşümler yaşayan Hanlar bölgesinin, tarihsel süreçte değişimine tanık olmak ve günümüzdeki durumunu keşfetmek amacıyla düzenlenen etkinlikte; belirlenen güzergahlarda katılıcımlar keşif yaparak seçtikleri noktalarda çeşitli yerleştirmeler tasarladı.

Katılımcıların, bölge ve kent dokusu ile etkileşimli şekilde çalışarak araştırmaları ve izlenimleri ile harmanlayarak çıktılar oluşturmaları hedeflenen atölye, dijital çalışmaların sergileri ile sonlandı.
Türkiye Tasarım Vakfı Hakkında

Tasarım odaklı yaklaşım ile Türkiye’nin sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamayı hedefleyen Türkiye Tasarım Vakfı 2016’dan bu yana faaliyet gösteriyor.

Genç tasarımcıların gelişimlerine destek olmak ve nitelikli tasarımın üretilmesine zemin hazırlamak amacıyla birçok çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar arasında tasarım odaklı video içerik platformu iskele.co ve farklı tasarımcıların yazılarının yayımlandığı İskele Blog yer alıyor. Ayrıca tasarımın farklı alanlarından süreli ve süresiz birçok yayının bir araya getirildiği “Tasarım Kütüphanesi” herkese açık bir çalışma ortamı sunuyor.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

Sarılmak stres seviyesini düşürüyor, bağlılığı ve mutluluğu arttırıyor!

Fiziksel temasın çeşitli şekillerde insanların birbirleriyle etkileşimde bulunması hali olduğunu belirten Uzman Klinik Psikolog Uluğ Çağrı Beyaz, …