ÜNİVERSİTE VE BÖLÜMLER HAKKINDA GÜVENİLİR BİLGİYE ULAŞMAK ARTIK ÇOK KOLAY

TGSP TERCİH REHBERLİĞİ PROJESİ

Aylardır devam eden üniversite sınav maratonu, sonuçların açıklanmasıyla sona erdi. Şimdi ise aileleri ve adayları “hangi bölüm, hangi şehir, hangi üniversite” sorularının eşliğinde tercih heyecanı sardı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP), bilgi kirliliğinin yoğun olduğu tercih döneminde adayların üniversite ve bölümlere ilişkin sağlıklı bilgi almalarını sağlayacak bir projeye imza attı. Tercih Rehberliği adı verilen bu proje, adayların hayalini kurdukları üniversite ve bölümlerde öğrenim gören rehberler ile ücretsiz ve hızlı iletişim kurmalarına imkân sağlıyor

2 milyonu aşkın gencin girdiği Yükseköğretim Kurumları Sınavı sonuçları açıklandı. 6-14 Ağustos tarihleri arasında üniversite tercihlerini yapacak olan öğrenciler ve aileleri ise üniversite ve bölümlere ilişkin akıllarını kurcalayan pek çok sorunun cevabını aramaya başladı.

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun (TGSP) öncülünde Türkiye’nin önde gelen 35 gençlik STK’sının ortaklığında gerçekleştirilen Tercih Rehberliği Projesi, bu sene Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) giren ve tercih yapma hakkını elde eden aday gençler ile halihazırda üniversite öğrenimine devam eden gençler arasında köprü kurarak aday gençlerin bölümler hakkında güncel ve doğru bilgi almalarını kolaylaştırıyor.

4000 REHBER İLE KİŞİYE ÖZEL REHBERLİK HİZMETİ

Adaylar, tercihrehberligi.com adresinde yer alan “Tercih Yapmak İstiyorum” butonuna tıklayarak karşılarına gelen aday başvuru formunu ve hakkında bilgi almak istedikleri 3 üniversiteyi ve bölümü sistemle paylaşarak siteye kolayca kaydolabiliyor. Başvuru işleminin ardından bünyesinde 180 üniversite ve 200’den fazla bölümde öğrenim gören 4000’i aşkın nitelikli rehberin bulunduğu sistem tarafından adaylar en uygun rehberler ile eşleştiriliyor. Rehberi tarafından aranan adaylar, hayalini kurduğu üniversite ve bölümle ilgili doğru ve güncel bilgileri edinirken aklını kurcalayan tüm sorulara da rehberinin yardımı ile cevap buluyor.

Tercih Rehberliği ayrıca, hiç bilmedikleri bir şehirde yeniden düzen kuracak olan gençlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılarken karşılaşacakları muhtemel sorunların üstesinde gelmek için paydaş kurumların Türkiye’deki yurtlarının yer aldığı yurt rehberi sayfasını da kullanıma açtı.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

“Ara tatil, dijital detoks için iyi bir fırsat”

Dijital Dünyanın Ergenlik Çağına Etkileri: Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu’nun Değerlendirmeleri Dijital dünyanın gölgesinde ergenlik “Ara …