VAKIF ÜNİVERSİTE SAYISI ARTTI

YÖK tarafından ilk kez Türkiye’deki vakıf yükseköğretim kurumlarıyla ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı bir rapor yayımlandı. ‘Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018’ adlı raporda, Türkiye’deki tüm vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrenci, öğretim üyesi, fakülte ve meslek yüksekokulu ve kitap sayıları ile kurumların dünya sıralamalarındaki yerleri, mezunlarının KPSS, ALES, TUS gibi merkezi sınavlardaki başarıları gibi bilgilere yer verildi. Rapora göre, vakıf üniversitesi sayısı 76 oldu.
Türkiye’deki vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrenci, öğretim üyesi sayıları ile dünya sıralamasındaki yerleriyle ilgili verilerin yer aldığı ‘Vakıf Yükseköğretim Kurumları 2018’ adlı rapor Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yayımlandı. Buna göre, vakıf üniversitesi sayısı 76 oldu. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye’deki vakıf üniversitelerinin imza attığı uluslararası başarılarla ülkenin görünürlüğünü desteklediğini söyledi.

Raporda, Türkiye’deki tüm vakıf yükseköğretim kurumlarının öğrenci ve öğretim üyesi, fakülte ve meslek yüksekokulu sayıları ile kütüphane büyüklükleri, dünya sıralamalarındaki yerleri, mezunlarının KPSS, ALES, TUS gibi merkezi sınavlardaki başarıları, TÜBİTAK proje bütçeleri, öğrenci başı cari giderlerle tam bursluluk oranları gibi bilgilere yer verildi. Her bir yükseköğretim kurumunun farklı alanlarda sıralamalardaki yerleri, iyi oldukları ve hala iyileştirilmeye açık olan yönleri sunular raporda, YÖK tarafından yapılan geliştirme ve iyileştirme faaliyetleri, mevzuat çalışmaları ve son dönemlerde sayısı artan ‘yerinde incelemeler’e ait görseller de paylaşıldı.

YÖK tarafından hazırlanan, kapsam ve yöntem itibarıyla alanında bir ilk niteliği taşıyan raporda, vakıf yükseköğretim kurumlarının akademik, mali ve idari açıdan durumları grafik ve tablolar kullanılarak aktarıldı.

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

“Ara tatil, dijital detoks için iyi bir fırsat”

Dijital Dünyanın Ergenlik Çağına Etkileri: Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu’nun Değerlendirmeleri Dijital dünyanın gölgesinde ergenlik “Ara …