YÖK, 31 alanda verilen Başarı Bursu’nun kapsamını genişletti. Böylece burs kapsamına veterinerlik, astronomi ve uzay bilimleri, uzay bilimleri ve teknolojileri, hidrojeoloji mühendisliği, tohum bilimi ve teknolojisi olmak üzere beş yeni alan daha eklendi. Öğrencilere, 12 ay boyunca 700 TL burs verilecek.
2017-2018 eğitim yılında 31 lisans programına çıkarılan ‘YÖK Başarı Bursu’nun kapsamı genişletildi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, “Veteriner fakültelerini de YÖK Başarı Bursu kapsamına aldık. Burs desteği sağlanacak diğer lisans programlarımız ise astronomi ve uzay bilimleri, uzay bilimleri ve teknolojileri, hidrojeoloji mühendisliği, tohum bilimi ve teknolojisi” dedi. Buna göre, bu alanlarda eğitim alan öğrencilere 12 ay boyunca 700 TL burs desteği verilecek.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2016-2017 öğretim yılında 23 lisans programı için başlatılan başarı bursunun kapsamının genişletildiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
“Yeni YÖK olarak, ülkemizin bilgi temelli gelişimi açısından yükseköğretim sistemimizin bilimsel yapısının zeminini oluşturan temel bilimler programlarıyla ülkemizin öncelikli alanlarında stratejik öneme sahip lisans programlarını tercih edecek öğrencilerimiz için başlattığımız ‘YÖK Başarı Bursları’nın kapsamını genişlettik. Temel bilim programları ile Türkiye’nin öncelikli alanlarında yükseköğretim sistemimiz açısından stratejik önem arz eden tarım, ziraat, orman, su ürünleri, yer bilimleri ve hayvancılık odaklı lisans programları için ilk kez 2016-2017 eğitim yılında 23 lisans programı için başlattığımız YÖK Başarı Bursu sayısını, 2017-2018 öğretim yılında 31’e çıkarmıştık.
GELECEK EĞİTİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ
Önümüzdeki yıl, yani 2018-2019 eğitim öğretim yılı için YÖK Başarı Bursu verilen lisans programları kapsamına 5 lisans programını daha ekledik. Ülkemizin kalkınmasının ancak ‘nitelikli bilgi’ ve ‘nitelikli insan kaynağı’ ile mümkün olacağına inanıyoruz. Bu bakış açısıyla yeni eklediğimiz 5 lisans programını tercih edip şartları sağlayan öğrencilerimize de yeni eğitim-öğretim döneminde burs desteği sunacağız. Çağın gelişen teknolojileriyle hayvansal üretim ve hayvansal üretimle elde edilen ürünlerin değerlendirilmesi, toplum sağlığı için önemli olduğu kadar ülkemizin kalkınmasına da katkıda bulunan önemli bir alan. Bu bağlamda veteriner fakültelerini de YÖK Başarı Bursu kapsamına aldık. Burs desteği sağlanacak diğer lisans programlarımız ise, astronomi ve uzay bilimleri, uzay bilimleri ve teknolojileri, hidrojeoloji mühendisliği, tohum bilimi ve teknolojisi.
12 AY BOYUNCA 700 TL
YÖK Başarı Bursu kapsamındaki 36 lisans programında okuyup bursu almaya hak kazanmış kıymetli öğrencilerimize 2018-2019 akademik yılı için, 12 ay boyunca aylık 700 TL Burs vereceğiz. Yeni YÖK olarak, YÖK Başarı Bursu kapsamında toplamda 36 farklı lisans programı için burs veriyor, YÖK-TEBİP (Temel Bilimler Üstün Başarı Sınıfları) bursumuz da dâhil olmak üzere birçok öğrencimizi destekliyoruz. Bu burs programlarımızın en önemli özelliği ‘başarıyı önceleyen bir burs programı’ olması. Nitelikli insan kaynağı ve nitelikli bilgi üretimi ülkemizin kalkınması için en gerekli iki unsur. Bu maksatla ülkemizin öncelikli alanlarını belirliyor ve bu programlara yerleşen başarılı öğrencilerimizi destekliyoruz. Öğrencilerimizin başarısı bizim başarımızdır. Öğrenci dostu Yeni YÖK olarak, tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.”
BURS VERİLEN DİĞER ALANLAR ŞÖYLE:
– Temel Bilimler Programlarında Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik;
– Ziraat Programlarında Bahçe Bitkileri, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyosistem Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Hayvansal Üretim ve Teknolojileri, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Organik Tarım İşletmeciliği, Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Ziraat Mühendisliği Programları, Zootekni;
– Orman Programlarında Orman Endüstrisi Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi;
– Su Ürünleri Programlarında Balıkçılık Teknolojisi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Su Bilimleri ve Mühendisliği;
– Yer Bilimleri Programlarında; Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Yer Bilimleri Mühendisliği programlarına
ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere, eğitim süreleri boyunca, her yıl miktarı YÖK tarafından belirlenen başarı bursu veriliyordu.