Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi İnci Vakfı-Maxion İnci Şubesi, otomotiv yan sanayine nitelikli eleman yetiştiriyor

Aralık 2017’de Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığıyla makine teknoloji alanında teorik ve pratik eğitimlerle otomotiv tedarik sanayi sektörüne nitelikli eleman kazandırılması için hayata geçirilen Yunusemre Mesleki Eğitim Merkezi İnci Vakfı-Maxion İnci Şubesi, 2023-2024 Eğitim Öğretim yılında 14 mezun daha verdi.

 İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, kız öğrenci sayısını yüzde 15’in üzerine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 

 Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan Maxion İnci Alüminyum işletmesinde yapılan eğitimlerde haftanın bir günü teorik eğitim veriliyor, dört günü ise atölye çalışmaları yapılıyor.

İnci Vakfı ve Maxion İnci Jant Grubu, ülkemizin genç ve dinamik insan kaynağı potansiyelini nitelikli iş gücüne dönüştürmeye devam ediyor.  Sektöre, mesleki eğitimle birlikte sosyal farkındalığı yüksek nitelikli bireyler kazandırılıyor.

Otomotiv yan sanayi sektörüne nitelikli elaman yetiştirmek amacıyla 2017 yılında açılan Mesleki Eğitim Merkezi, 2023-2024 Eğitim Öğretim döneminde 14 mezun daha verdi. Mezun olan öğrenciler, diplomalarını düzenlenen törenle aldı.

2021 yılından itibaren bu döneme kadar 38 öğrencinin mezun olduğu merkezin gelecek hedefleri arasında kız öğrenci sayısını yüzde 15’in üzerine çıkarmak yer alıyor. Kız öğrencilerin meslek liselerine katılımını artırmak için İnci Vakfı’nın Hem İşte Hem Eğitimde programı kapsamında da kız öğrencilere burs desteği sağlanıyor. 2024 yılında verilen toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri ile tüm öğrencilerin farkındalıklarının artması hedeflendi.    Merkezde, bilgisayarlı makine imalat ve makine bakım onarım dalı olmak üzere 2 farklı branşta eğitimler sürüyor. Bu yıl ilk kez makine bakım onarım bölümü mezun verdi.

İnci Vakfı Güç Kaynağı Ece Elbirlik Ürkmez, iş ve üretim dünyasında ihtiyaç duyulan nitelikli ve eğitimli eleman açığını bir nebze olsun kapatacaklarına inandıklarını belirterek, “Sektörümüze katkıda bulunmanın yanı sıra gençlerimize verdiğimiz nitelikli eğitimle onları meslek sahibi yapıyoruz. Mezun öğrencilerimizin %60’ının istihdama katılmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz her yıl 15 ila 20 yeni öğrencinin eğitim almasını sağlamak. Özellikle kız öğrencilerimizin sayısını artırmak istiyoruz. Mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Haftada 4 gün pratik uygulama

Haftada 4 gün pratik uygulama, 1 gün de sınıf içi eğitim alarak öğrenimlerine devam eden öğrenciler, ikinci yıllarından itibaren fabrika içindeki departmanlara yönlendirilerek teorik ve pratik eğitimlerine devam ediyorlar.

Dört yılın sonunda mezun olan öğrenciler, ülkemizin ve sektörümüzün ihtiyacı olan ara kademe teknik uzmanlık alanlarında istihdama katılıyor. Proje, bölgedeki işsizlik oranının düşmesine ve yerel ekonominin canlanmasına katkıda bulunuyor.

Mevcut eğitim müfredatlarına ilave olarak öğrenciler için yabancı dil, genel sağlık, kişisel gelişim, farkındalık atölyeleri vb. konularda ilave eğitimler de veriliyor. Ayrıca İnci Vakfı tarafından teknik ekipman ve kişisel gelişim eğitimleri için de destek sağlanıyor. Öğrencilerin aldıkları eğitimler sonrasında kişisel gelişim ve mesleki eğitim alanlarında ortalama %40 oranında ilerleme kaydettikleri gözlemleniyor.

 

 

Yazar Öğretmenim Dergisi

Öğretmenim Dergisi

Diğer Haber

“Ara tatil, dijital detoks için iyi bir fırsat”

Dijital Dünyanın Ergenlik Çağına Etkileri: Doç. Dr. Süleyman Çakıroğlu’nun Değerlendirmeleri Dijital dünyanın gölgesinde ergenlik “Ara …